Leonardo da Vinci valóban szert tett az istenek ősi tudására?

2023. július 13., csütörtök




Olyan fizikai jelenségekről írt jegyzeteiben, melyet csak több évszázaddal később fedeztek fel., és olyan szerkezetek tervrajzait készítette el, melyek szintén megelőzték a korukat. Máig rejtély, honnan meríthette az ihletet, ami rengeteg teória táptalaját adta.

Még mai szemmel nézve is zseniális dolgokat alkotott, gondolt, írt le, és tervezett meg a Mester, Leonardo da Vinci.

Olyan dolgokban járt sokkal előrébb az adott kor vezető tudósainál, melyen még ma is csak ámulunk. Sőt, vannak olyan fizikai törvények és jelenségek, amikre ő jóval előbb jött rá, mint bárki, olykor évszázados előnnyel.

Leonardo annyival előrébb járt gondolkodásban az adott kornál, melybe beleszületett, hogy helikoptert és páncélos járművet is tervezett egy olyan korban, amikor karddal és lándzsával vívták a csatákat.

Arról nem beszélve, hogy még ejtőernyők korai terveit is megtalálták nála. Erről sokan sokáig nem hitték, hogy valóban képes a levegőben manőverezni vele egy ember, de a kétezres évek elején egy bizonyos Adrian Nicholas Dél-Afrikában próbálta ki az olasz mester sok száz évvel korábban tervezett ejtőernyőjének hű mását, és tökéletesnek ítélte.

A nagy talány még mindig az, hogy honnan születhettek ezek a tervek? Bár soha ne tudjuk meg, hogy mekkora intelligenciával rendelkezett a Mester, de sokan úgy vélik, a valaha volt legokosabb ember lehetett a Földön, okosabb még Einsteinnél is.

Az emberi anatómiával is nagyon tisztában volt, és az orvosi szakkönyvek, és egyes szakemberek sokáig használták illusztrációként az általa készített alkotásokat.

Az általa használt tükörírás is lenyűgöző dolog, és alapjaiban vetődik fel, hogy miért használta ilyen rendszeresen ezt a fajta írásmódot is a jegyzeteiben.

A fizikával kapcsolatban is óriási felfedezéseket tett, jóval a modern tudomány előtt. Azonban erre nem azonnal jöttünk ré. Az 1920-as években a Victoria & Albert Museum szakemberei „irreleváns megjegyzések és vörös krétarajzok”-nak titulálták da Vinci rajzos, tükörírással írt vázlatát.

Ezen oknál fogva ezt a papírost évtizedekig mellőzték, azonban a napokban a Cambdrige-i Egyetem gépgyártás-technológiával foglalkozó professzora, Ian Hutchings egy véletlen folytán megvizsgálta.

Leonardo da Vinci valójában a két test súrlódása során fellépő erőt írta, illetve rajzolta le már a 15.-16. század fordulóján. Hihetetlen, de da Vinci két évszázaddal megelőzi az általunk először ismert írást a súrlódásról, amely Guillaume Amontons francia tudóshoz köthető.

A nagy kérdésre senki sem tudott még logikus magyarázatot adni, hogy da Vinci honnan merített. Rengeteg különféle elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan volt képes ennyire előre gondolkodni.

Egyesek szerint hihetetlenül nagy intelligenciája lehetett a kulcs, mások szerint viszont egy olyan ősi tudás birtokába került szabadkőműves kapcsolatai lévén, mely lehetővé tette számára ezeket a megállapításokat, és gondolkodást.

Talán az ősi tudást - melyet elképzelhető, hogy idegenek adtak át, és a szabadkőművesek juthattak valahogyan hozzá az évszázadok során. Azonban senki sem tudta megérteni ezt a tudást egészen addig, míg da Vinci át nem nézte ezt, és bele nem mélyült az ősi tudásba.

Akárhogyan is, a világ, és a történelem legnagyobb gondolkodójaként, és feltalálójaként fog rá emlékezni a kollektív emlékezet.

rejtély rejtélyek da vinci történelem leonardo da vinci


Megtekintések száma: 99868





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet