Leonardo DiCaprio győzheti meg Trumpot, mielőtt végleg elbukna a globális klímaváltozás elleni harc?

2016. december 15., csütörtök
Leonardo DiCaprio lehet az ütőkártya a globális felmelegedés elleni küzdelemnek. A hírek szerint ugyanis van némi esély rá, hogy fordulatot vehet Trump terve a klímaváltozással kapcsolatosan.

Leonardo megmentené a bolygót

Leonardonak mindig is a szívügye volt a globális felmelegedés, ehhez nem fér kétség.

Olyannyira hisz abban, hogy a Föld bajban van, és a 24 órának a 24. órájában járunk, hogy még egy nagyon minőségi, és rendkívül érdekes dokumentumfilmet is leforgatott a globális klímaváltozás káros hatásairól, tragikus következményeiről.

A filmet ráadásul sok helyen ingyenesen is elérhetővé tették, így te is megnézheted az „Özönvíz előtt” című produkciót, a Youtube-on.

Leonardo elköteleződése tehát igen nagy. Ő mindig is egy környezettudatos embernek vallotta magát, és nem riogatni kíván, hanem az igazságot mondja akkor, amikor azt mondja, hogyha nem változtattunk a dolgokon, a káros, és negatív hatások nagy része már a mi életünkben is sújtani fogja az emberiséget.

Trump nekimegy a felmelegedésnek

Persze Trumpról köztudott, hogy nem hisz a globális felmelegedésben. Szerinte az egész csak egy lobbi, legalábbis egy Twitter bejegyzéséből ez derül ki, és olyan lépésekről beszéltek a köreiben, mely szerint a klímaegyezményt is fel szeretné rúgni.

Ha ez megtörténne, beláthatatlan következményekkel járna, ugyanis sorra több ország is semmibe vehetné az egyezményt, arra hivatkozva, hogy az USA, aki a világ legnagyobb szén-dioxid kibocsátója volt, szintén semmisnek vette a szerződést.

A valóság Leonardot igazolja

Úgy tűnik azonban, hogy minden Lenonardot, és a globális felmelegedés kutatóit igazolja. Ezt a vak is látja, ugyanis az északi és a déli sarkon soha nem volt még ennyire meleg. Voltak olyan helyek, ahol 20 fokkal nagyobb volt a hőmérséklet, mint korábban ugyanebben az időszakban.

A jégtáblák egyre olvadnak, és óriási jégmezők szakadnak le a sarkokról. Arról nem beszélve, hogy kilométeres törések jelennek meg a felszínen, melyek egy óriási jégmező kezdeti leszakadását jelzik előre.

Az elmúlt évben egy India területének megfelelő jégmennyiség olvadt le az Antarktiszról, ami iszonyatosan nagy arány.

Meggyőzheti Trumpot

Leonardo DiCaprio és a nevét viselő alapítvány vezérigazgatója, Terry Tamminen azért találkozott Trumppal, hogy megvitassák vele, a környezettudatos biznisz hogyan tudna hozzájárulni az új munkahelyek teremtéséhez és a gazdaság élénkítéséhez.

Leonardo és csapata állítólag egy nagyobb prezentációt tartottak Trumnak, főleg a megújuló energiák használatának előnyeivel kapcsolatban, és azzal kapcsolatban, hogy jelenleg mennyire drasztikus mérteket öltött a globális klímaváltozás.

Trump leggyengébb pontjára tapintott

Köztudott, hogy Trump mindig is az építkezésből élt, az infrastruktúrák létrehozásából. Ezt DiCaprio is tudta, és azt is sejtette, hogy ezzel talán meg lehet fogni.

“Beszélgetésünk arra koncentrált, hogyan lehetne több milliónyi biztos állást teremteni, amerikai munkahelyeket a tiszta, fenntartható energiás üzleti és lakóépületek építésével és működtetésével.”

A prezentáción a leendő elnök nyitottnak mutatkozott és azt tanácsolta, hogy januárban újra üljenek össze egy konzultációra.

Januárban tehát meglátjuk, hogy Leonardonak sikerült-e megmentenie a bolygót, vagy legalábbis időt nyernie neki.

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány


Megtekintések száma: 31319

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet