Leonardo DiCaprio szembeszáll a globális felmelegedéssel!

2016. november 4., péntek
Nemrég debütált Leonardo DiCaprio Özönvíz után című dokumentumfilmje, mely a klímaváltozást, és annak negatív hatásait, veszélyeit taglalja a jövőre nézve. Nézd meg te is a közel másfél órás ingyenesen megtekinthető dokumentumfilmet!

Az egyszer biztos, hogy a Leonardo DiCaprio által rendezett klímaváltozásról szóló dokumentumfilm alaposan felrázta a témában leülepedett állóvizet.

Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket vetnek fel a film során, melyben a neves sztár személyesen járt közre, és ő interjúvolja meg a különféle cégek, ipari érdekeltségek vezéreit, kutatókat.

A világ talán legégetőbb és legelvitathatatlanabb problémája napjainkban a globális felmelegedés, ugyanis hatásait már mi is érezzük, de a legjobban a gyerekeinknek, unokáinknak kell majd szembenézniük a mérhetetlen környezeti pusztulással, amit az évszázadok alatt okoztunk.

Azt is évek óta szajkózták már, hogyha a sarki jég megolvad, akkor a Föld légköre további fokokat melegszik majd, és egyfajta ördögi kör alakul ki, és lassan felforr a bolygónk.

Senki sem hitte, nem foglalkoztak vele a világ kormányai, most pedig visszaütött a természet. Méghozzá egy akkorát, hogy az Amerikát is padlóra küldheti.

A világ part menti nagyvárosai ugyanis könnyen víz alá kerülhetnek az elkövetkező évtizedekben, és ez rengeteg evakuációt eredményezne, és azt, hogy pillanatok alatt megjelennének a klímaváltozás menekültjei, akik egy jobb, kedvedzőbb, és élhetőbb vidéken próbálnának szerencsét.

És ez még nem minden. Egyes becslések szerint 2040-ig milliókkal nőhet a légszennyezés miatti halálozások száma is.

Leonardo DiCaprio filmje egyszerre látványos, szomorú, és elgondolkodtató. A most ingyenesen közzétett filmet a National Geographic tette közkinccsé, és érdemes végignézni, ha egy kicsit is fontos a környezetünk.

Ha tetszett ez a remek dokumentumfilm, ne habozz, OSZD MEG másokkal is, minél többekhez jusson el a globális felmelegedésről szóló figyelmeztetés, és üzenet.

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány video globális kataklizma


Megtekintések száma: 232326

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet