Letarolja a vihar Magyarországot: Akár 105 km/h-s szél is lehet figyelmeztetnek!

2020. február 11., kedd
Kiadták a vörös kódot!

Kifújta a Balatont, letarolta a fél Dunántúlt a szélvihar, de ne gondoljuk, hogy ez ennyi volt...

Keszthelynél 50 centit csökkent a Balaton vízszintje, a tó keleti felében viszont megemelkedett, és például Balatonalmádiban el is öntötte a partot. A nyugati irányú erőteljes és kitartó szél fújta át a vizet, billentette ki a Balatont. Nem példa nélküli, de igen ritka természeti jelenség ez.

A kora reggeli esőfelhőket a délelőtt folyamán elűzi a viharossá fokozódó szél. Az autósokat erős oldalszélre figyelmezteti a Köpönyeg.hu.

Kedd: Hajnalban és reggel még több helyen lehet eső, zápor, akár zivatar, aztán a délelőtt folyamán - a nagy területen

viharossá fokozódó (60-90 km/h) északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Északnyugaton és a főváros környezetében 100-105 km/h-s széllökések

is lehetnek. Délután a felhőátvonulásokból egy-egy zápor előfordulhat. A hőmérséklet délután 6 és 12 fok között alakul. Erős hidegfronti hatás várható. Az autósoknak fokozott figyelemmel kell vezetniük a viharos oldalszél miatt!

Szerda: Erősen felhős lesz az ég, szórványosan alakul ki eső, záporeső. Már csak élénk lökések kísérik a nyugati szelet. Reggel 0, délután 6-7°C körüli értékeket mérhetünk.

sütörtök: Reggel csökken, este újra megnövekszik a felhőzet, de napközben napsütésben is bízhatunk. Csak elszórtan fordul elő zápor. A

csúcsérték 5 és 11 fok között

alakul.

Péntek: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte több helyen valószínű eső, a hegyekben és északkeleten havas eső, majd napközben csökken a felhőzet. 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Viharossá fokozódhat az északnyugati szél.

Szombat: Többórás napsütésre, kevés felhőre van kilátás. A reggeli 0 fokról 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 26969

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet