Létezhet a lélek molekula?

2017. április 5., szerda
Bizonyíték lehet valami megmagyarázhatatlanra? Átjáró lehet egy másik világba? A lélek-molekula nyomában.

A lélek molekuláról egyre többet hallani az utóbbi időben De vajon mi lehet, és mi ez az egész? Egy létező jelenségről van szó? Egy fantommolekuláról? Egy olyan jelenség rejtelmeibe kapsz most betekintést, ami messze túlmutat a tudományon.

Az anyag neve, amiről beszélünk most az a DMT, azaz dimetil-triptamin. Ez nem egy mesterségesen előállított drog, hanem egy pszichoaktív szer, tehát nagyon hasonló a hatása a különféle drogokhoz. Megtalálható többek között a mimóza gyökerében, ebben mutatták ki először a molekula jelenlétét, később pedig az 1930-as évek elején állították először elő a szintetikus, azaz kreált változatát.

Annak idején - és talán még ma is - egyes dél-amerikai törzsek rendszeresen használták ezt az anyagot, mondhatni együtt éltek vele.

A helyi sámánok, különböző főzeteket készítenek DMT-tartalmú növények kérgéből és gyökereiből, majd ezt fogyasztva teremtenek kapcsolatot a szellemvilággal.

Ezt persze a modern tudomány azzal magyarázta, hogy a molekula komoly pszichoaktív szer, vagyis hallucinációhoz hasonló tüneteket tud produkálni, és produkál igen gyakran.

A modern ember ezt az oldatot Ayahuaska-nak nevezi: a készítmény az azonos nevű növényből áll (Banisteriopsis caapi), és valamely DMT-tartalmazó más növényből.

Sok elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy miért fogyasztották ennyire nagy számban ezt a szert, és nem csak vallási rituálék során.

A DMT természetes változata képes a mentálos betegségek egy részét enyhíteni, és az agyat is újreépíteni egy nem túl régi tudományos felfedezés szerint.

Az az ayahuasca bizonyos vegyületei új idegsejtek születését serkentik.

Ám igyekezett azt is tisztázni, hogy ez még csak igen korai szakasza a kutatásoknak, és csupán egy petricsészében sikerült mindezt végrehajtani, de ha valóban olyan jól működhet in vivo is, akkor akár új gyógyszerként is funkcionálhat.

Visszakanyarodva azonban a lélekmolekula mivoltához:

Az ayahuaskában található MAOI, magyarul monoamin-oxidáz gátló vegyületekkel együtt a DMT komoly hatást tud kifejteni.

A csodafőzet pontos összetétele még ma sem teljesen ismert, és a törzsek nem árulják el az alapanyagokat, valamint a történelmi írott dokumentumok között sem fellelhető semmilyen forrás

Egy bizonyos Rick Strassman komoly kutatásokat végzett a témában, ő írta meg a "Lélek molekula" című nagyik serű könyvet a témában.

Indián sámán ayahuaskát főz. Ez a drog képes újraépíteni az agyat. 

Az elnevezés egyáltalán nem véletlen. Voltak kísérletek, melyek során az alanyoknak szintetikus DMT-t adagoltak, és ezek az emberek a látszólagos öntudatlanságból mind hasonló élményekkel tértek vissza, egymástól függetlenül.

Mindegyikük elmondta, hogy idegen, de értelmes lényeket láttak, illetve azoknak csak a körvonalait.

Mintha egy teljesen másik világban jártak volna, a testüket elhagyva.

Ilyen testen kívüli élmény persze felüthette volna bármikor a fejét egy erős trauma hatására is, azonban az alanyok egymástól függetlenül teljesen ugyanúgy írták le a lényeket, és a világot, amiben jártak.

Strassman nem tudta mire vélni a hallottakat, de sejtette, hogy ezek az élmények nem a képzelet szülöttei. A DMT hatására valahogyan ezek az emberek át tudtak lépni egy másik világba.

A fenti képen az ayahuaskában található egyik vegyület agyra történő ráhatása látszik. a pirosak az “öreg”, míg a zöldek az újonnan létrejött agysejteket jelzik.

Tovább kutatott, és rájött arra, hogy minden emlős állat így az ember is képes a DMT molekula természetes úton való megtermelésére, azonban csak nagyon kis mennyiségben. Azonban mikor álmodunk, egyszerre egy nagyobb mennyiség árasztja el a testet.

Ez a molekula a tobozmirigyben termelődik, és az álmokért, az álmokban létrejövő világok létéért felel, de egyes elméletek szerint nem kizárt, hogy a halál közeli élményekhez is köze van.

A legújabb kvantumfizikai elméletek ma már azt pedzegetik, hogy egynél több párhuzamos világ is létezhet a miénken kívül. Ezen párhuzamos világok léte pedig előre vetítheti azt, hogy a DMT nem lehet más, mint egy olyan molekula, mely valahogyan képes kapcsolatot létesíteni a másik világokba.

Ezek testen kívüli élményként vannak megélve, és utólag így emlékszünk rájuk, de valójában ez a molekula az, ami teljes mértékben képes lehet akár kiszabadítani a tudatunkat a saját testünkből.

Mi van, ha a DMT olyan folyamatokat indít be, ami által ez az egy időben használt kapacitás megnő, és ezáltal az agy, képes lesz arra, hogy más dimenziókat is felfogjon? Messzemenő, és sajnos ég ma sem bizonyított elmélet a lélekmolekula elmélete, ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mivel nincs rá bizonyíték, ne így lenne.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 17152161

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet