Létezhet a világot behálózó alagútrendszer, amit az előző emberiség alkothatott?

2022. október 6., csütörtök
A segítségével állítólag a Föld bármely pontjára el lehet jutni. Ha az odalent lakók is úgy akarják...

Különféle legendák, és nép hiedelmek szólnak arról minden kultúrában, hogy titkos alagutakon át szöktek meg híres személyek, vagy hogy bizonytalan eredetű katakombák létezhetnek a Föld mélyén.

Ezen legendák egy jó része az idő homályába veszett, azonban napjainkban újra sokat foglalkoznak a kérdéssel.

Azért is érdekes, és boncolgatható téma, mert a tudósok és régészek kapcsolatot vélnek felfedezni ezen történetek között. Vagy véletlen lenne, hogy minden nép, minden nemzedék kontinenstől és kortól függetlenül megemlíti ezeket a titkos alagútrendszereket, melyek a mélyben futnak?

Titokzatos alagútrendszer Európa alatt

Rejtélyes módon Európa alatt sok ponton felfedeztek már olyan alagútrendszereket, melyek hossz kilométereken át kígyóznak a föld alatti kietlenségbe. Egyes rendszereknek még a végét sem tudni, mert egy adott ponton túl, adott mélység alá már nem mertek lemerészkedni a profi kutatók sem, így egy jó részük mind a mai napig feltérképezetlen.

Többször is felmerült, hogy ezen alagutak akár összeköttetésben is lehetnek egymással. Történelmi feljegyzések is igazolják, hogy voltak olyan csaták, melyek azért végződtek váratlan fordulatokkal, mert az ellenséf hirtelen a másik haderő előtt, vagy mögött termett, szinte a semmiből.

Ezen rejtélyes leírások feltehetően a titkos alagútrendszerek használatát mesélték el. Ezek ugyanis egyes felvetések szerint az egész európai kontinenst behálózzák.

Európa-szerte, különösképp Közép-Európában körülbelül kétezer ilyen alagutat fedeztek fel eddig, jelentős részük azonban máig feltáratlan.

Az egész világra kiterjed

Az alagút rendszerek, és a több ezer négyzetkilométeres kiterjedésű katakombák összeköttetésben is állhatnak egymással. Ezt soha senki nem bizonyította, de a történelem írt dokumentumai alapján ez valószínűsíthető.

Egy sors titokzatos modernkori eltűnést, és anomáliát lehetne megmagyarázni ezen alagutak létével.

Ezeken az alagutakon keresztül ugyanis állítólag a bolygó bármely pontjára el lehet jutni. Ezek az alagutak mélyen az óceánok aljzata alatti stabil kőzetrétegben is tovább futnak, több ezer méter mélyen.

Léteznek olyan üregek, olyan titkos katakombák is, melyeket a nap 24 órájában szigorú őrizet alatt tartanak. A nagy kérdés, hogy mi célból őrzik ezeket? Talán odalenn valami olyan titok lappang, amiről nem lenen jó, ha tudnának az emberek?

Mi van, ha az ismeretlen időutazóknak hitt emberek mind ezekből az alagutakból bukkantak elő, hosszú bolyongások után? Egy még merészebb elképzelés szerint ugyanis ezekben az alagutakban – ha elég mélyre jut az ember – megáll az idő.

Ilyenkor az illető nem öregedik tovább, és nem is fárad el, és nem lesz éhes sem. Ily módon éveken, évtizedeken, vagy akár évszázadokon át bolyonghat odalenn, mígnem kijut a Föld egy távoli pontján, sok száz évvel később.

Ismeretlen az alagutak eredete

A világ egyes nagy tájai alatt végighúzódó alagútrendszer rejtélyére és eredetére több teória létezik.

Több tudós is spirituális funkciót tulajdonít nekik, amit alátámaszt, hogy a keresztény királyságok idején semmiféle említés nem történt róluk, ami alapján akár nem keresztény kultuszok követői is használhatták őket.

Vannak, akik szerint démonok búvóhelyeinek tartották őket.

Azonban a tény, hogy egyes helyeken több ezer méter mélységig lenyúlnak, feltételezheti egy idegen technológia közbejárását is. Hiszen a készítőknek rendelkezniük kellett egy olyan megoldással, és erővel, mely lehetővé tette, hogy az óceánok alatt is tovább haladjanak ezek az alagutak.

Az alagútrendszer keletkezésének oka ellenben még ennél is nagyobb titok. Talán egy világméretű óvóhely lehetett egy ősi, csillagközi háború estére? Vagy egy olyam esemény esetére, ami 13.000 évvel ezelőtt egy nukleáris töltet felrobbanását eredményezte Indiában?

A világ alatt futót titkos alagutak nem beszélnek titkaikról, így idővel nekünk kell majd erre rájönnünk…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek bizarr


Megtekintések száma: 349775

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet