Létezhet egy rejtett valóság, mely tele van sötét anyaggal és sötét energiával?

2019. január 15., kedd




A fizikusok már évtizedek óta sejtik, hogy az anyagi világ mögött egy árnyékvilág is meghúzódhat, ahol a kvantumfizika törvényei uralkodnak, és a sötét energia.

A fizikusok mindig is nagy gondban voltak a sötét anyaggal, és az azt övező rejtéllyel.

Ne feledjük, hogy mind a mai napig nem találtak még rá a sötét energiára, és a sötét anyagra. Pontosabban arról van szó, hogy bár a legtöbb világmodell előrevetíti a létezését, így tehát valószínű, hogy van ilyen energia és ilyen anyag, de soha nem sikerült közvetlenül megfigyelni, vagy mérni.

Viszont más anyagok viselkedéséből, egyes csillagászati anomáliákból arra lehet következtetni, hogy valahogyan, valamilyen formában mégis jelen lehet a világunkban, és van ráhatása a dolgokra.

Már az is többször felvetődött, hogy talán nem is létezik ez az egész, és az univerzum keletkezésének modellje a sötét anyag, és energia nélkül is megmagyarázható.

A tudósok és fizikusok azonban már évek óta sejtik, hogy a mi valóságunk, a mi világunk mögött egy olyan nem anyagi árnyékvilág húzódhat meg, melyben megbújhat a régóta keresett sötét anyag.

Könnyen lehet ugyanis, hogy azért nem látjuk, és mérjük, mert nem ebben a valóságsíkban van jelen, hanem egy másikban, és csak átsugárzik a miénkbe, anélkül, hogy fizikailag jelen lenne.

Ugyanis vannak dolgok, melyeket a kvantumfizika világában teljesen másképen kell értelmezni, és a tudomány számára egyelőre nagy kérőjelnek számítanak.

Például nem tudni, hogy az anyag miért viselkedik eltérően szubatomi szinten. És az sem tiszta, hogy miért változik egy részecske tulajdonsága azzal a puszta ténnyel, hogy megfigyelve van.

Egy dél-koreai titkos és tudományos laboratóriumban már régóta foglalkoznak ilyesfajta kísérletekkel, amik ezeket a kérdéseket megválaszolhatnák. A fizikusok legújabb eredményei szerint a szubatomi szinteken, a kvantumfizika legmélyén kell keresni a sötét anyagot.

Az ugyanis ott van előttünk, csak egy másik valóságban rejtőzik. A sötét anyag elképzelhető, hogy abban a másik valóságban a mi valóságunkban megtalálható anyaggal ellentétes módon viselkedik. Egy merészebb elmélet szerint a sötét anyagból a sötét energia által felépült árnyékvilág a mi világunk, univerzumunk negatív energiájú kivonata.

"Talán létezhet egy sötét dimenzió, ahol nem fényből álló fotonok, hanem negatív, sötét energiából álló fotonok alkotják a dimenzió egy részét." - vetette el merész elképzelését egy az ügyön dolgozó fizikus.

Ezekre a dolgokra azonban egyelőre nincs kellő bizonyíték, pusztán felvetések, noha a bizonyításuk a közeljövőben megtörténhet.

Ha tényleg igaza van a tudósoknak, és beigazolódik a sejtésük, akkor a mi valóságunkban nem fogjuk tudni soha érzékelni, vagy kimutatni a sötét anyag jelenlétét, mert az egy sötét dimenzióban helyezkedik el, és csak átsugározza önmaga halovány képét, vagy csak a hatásai egy része tapasztalható a mi világunkban, egy megfoghatatlan erőként.

Az azonban biztos, hogy óriási felfedezés lenne ennek beigazolódása. Nem csak arra derülne fény hogy tényleg létezik sötét anyag és sötét energia, hanem más, a mi világunk leképezéseként létrejövő világok is lehetnek, melyekbe akár egyszer a távoli jövőben az átjárás is megoldott lehet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány párhuzamos dimenziók kvantumfizika


Megtekintések száma: 358060





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet