Létezhet még a Homo floresiensis? Lencsevégre kaptak valamit egy erdei úton!

2017. április 5., szerda




Megdöbbentő videó egy ősemberről?

Érdekes videó látott napvilágot, melyet motorosok vettek fel, miközben egymással versenyeztek egy erdőségen is keresztülvezető úton. Az egyik motoros egy kanyar után hirtelen valami olyasmivel találta magát szemben, amire nem számított.

Egy ősembernek látszó, félig meztelen humanoid szaladt el előtte az úton, majd ugrott be a sűrű bozótosba, mígnem teljesen nyoma veszett.

A motoros azonnal leszállt, és megpróbált a társaival együtt a különös alak nyomába eredni, de nem találták meg.

A videót később feltették az internetre, hogy kiderítsék mi ez, de csak még több kérdés merült fel az eset kapcsán. Senki sem tudta megmondani ugyanis, hogy mit látni a felvételen, de felmerült többekben az, hogy talán egy ég ma is lő floresi ember lehetett.

De mi is ez a floresi ember pontosan?

Az emberfélék családjának egy feltételezett és kihalt faja, amelynek fosszíliáit az indonéziai Flores szigetén végzett ásatások során tártak fel. Apró termet, valamint méretéhez képest a Homo sapiensnél kisebb aggyal rendelkezett, és alacsonyabb is volt.

2003-ban fedezték fel azt a majdnem teljes fosszilis 18 000 éves csontvázat, amelyet sok tudós e fajba sorol, és később újabbak kerültek elő.

A tudomány mai állása szerint több tízezer évvel ezelőtt éltek, és ma egyetlen egyed sincs életben. Vagy mégis? A videón látott alak sokak szerint egy floresi ember lehet.

De hogyan lett volna képes ilyen sokáig életben maradni?

Egy elég vad teória szerint létezhetnek az egyenlítőhöz közelebbi, melegebb kontinensek alatt is olyan állandóan fagyott földdarabok, hatalmas üregek, melyekben fagyott őskori leletek, így akár élő ősemberek is lehetnek.

A globális felmelegedés következtében ezek lassan kiolvadtak, majd valahogyan a felszínre kerültek, egy teljesen új világban fölébredve.

A teória elképesztő, de nem valószínű, eléggé spekulációkra alapoz, és inkább fantasztikus, mint tudományos.

Egy másik elképzelés szerint a floresi emberek Indonéziában, és más helyeken is elterjedtek a múltban, és eldugott barlangokban éltek az elmúlt több ezer év során, így néhány szűk populáció fennmaradhatott.

A szkeptikusok szerit azonban csak egy helyi törzs tagja lehetett, és nem valószín, hogy egy rég kihalt emberfaj egyede. Nem élhettek volna több ezer évet túl, mivel a belterjesség valószínűleg sokkal hamarabb végzett volna a populációval.

Szerinted mi lehet a felvételen?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen megmagyarázhatatlan kriptid ősember


Megtekintések száma: 146164





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet