Létezik a láthatatlanná tévő köpeny technológiája? – VIDEÓ

2018. január 28., vasárnap
Úgy tűnik, a tudomány és a technológia tényleg nem ismer határokat! Egy videóban mutatják be, hogyan is működik.

Először a kínai közösségi médiában, majd az egész világon elterjedt az a videó, melyben egy férfi bemutatja, hogy hogyan is működik az a találmány, amit az emberiség már nagyon régóta vár.

A láthatatlanná tévő köpenyt sokan a Harry Potterből ismerik, de valójában jóval régebbi dologról van szó.

A hadsereg már a hidegháború óta folyamatosan kísérletezik különféle ehhez hasonló álcázási technológiákon, melyekkel a katonákat lehetne egy az egyben elrejteni az ellenség szemei elől.

A videóban látott technológia, ha valós, akkor határos a csodával.

Ugyanis a felvétel tanulsága szerint szinte teljesen képes eltüntetni egy embert, ha mögé bújik: ezzel pedig óriási távlatokat nyithat a felhasználását tekintve.

Az eset kapcsán maga Chen Shiqu is megszólalt - a Védelmi Minisztérium egyik vezetője - is megszólalt, és elmondta, hogy egy ilyen technológia a hadseregben hatalmas ütőkártya lenne az ellenféllel szemben.

Gyakorlatilag láthatatlan katonákat és hadsereget lehetne képezni vele.

Arról nem beszélve, hogy hadászati szerkezeteket, vadászgépeket és tankokat is be lehetne ezzel a felülettel vonni.

A technológiát bemutató videót 20 milliónál is többen látták, ugyanakkor nem mindenki van meggyőződve a hitelességéről. Ugyanis mindamellett, hogy tényleg kísérletezik a kínai hadsereg ezzel a technológiával, sokan nem hiszik, hogy ilyen előrehaladott stádiumban lenne a dolog.

Egyesek azt pedig végképp nem hiszik, hogyha egy ekkora aduász lenne a kínai kormány kezébe, azt világág kürtölnék egy videó keretében...

De láttunk már furcsa dolgokat. Így vagy egy manipulált, profi felvételről van szó, vagy a kínaiak szerettek volna kérkednie a világnak azzal, hogy egy brutális álcázó technológia van a birtokukban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen bizarr láthatatlan


Megtekintések száma: 34247

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet