Létezik egy hely, az ikrek faluja, mely egy hátborzongató, II. világháborús náci titkot rejt...

2023. január 27., péntek
Manapság egyre több elképzelés születik arról, merre tevékenykedtek a menekülő nácik a második világháború után. Találtak már búvóhelyet az argentin dzsungelben, tártak fel különleges technológiára utaló nyomokat, valamint sajnos emberkísérletekről szóló feljegyzések is napvilágot láttak. 

Egy újabb elmélet szerint Mengele nem hagyott fel az őrült kísérleteivel a világháború elvesztése után sem, a Harmadik Birodalomról szőtt álmait megpróbálta beteljesíteni Dél-Amerika területén.

A Halál Angyalaként elhíresült náci orvos, Joseph Mengele a Harmadik Birodalom bukásáig ténykedett Európa területén. Feladata az volt, hogy létrehozza a tökéletes embert, aki méltó tagja lehet a jövő társadalmának.

Mengele a kísérleteit az auschwitzi haláltáborban végezte, ahol rengeteg ember vesztette életét a brutális kínzások közepette.

Főként azt vizsgálta, mennyi ideig maradhat életben az emberi szervezet szélsőséges körülmények között, ám a génkutatás is nagyon érdekelte az acélos szívű doktort. 

Egyik fő feladata az volt, hogy fejlesszen ki egy technikát, amivel a nők képesek lesznek mind az ikerszülésre, így Hitler mesterségesen növelhette volna az árja faj létszámát.

Egy történész azt állítja, Mengele kísérletei sikeresnek bizonyultak, ugyanis egy brazil település lakosai azt állítják, hogy ismerték a doktort, csak éppen azt nem tudták róla, hogy kicsoda. De miért is higgyünk a falu lakóinak? Azért, mert minden ötödik szülés ikerpárokat eredményez.

A brazil település „Gazdálkodó közösség és ikrek földje” táblával várja a látogatókat, valamint azzal a megdöbbentő ténnyel, hogy rendkívül magas az ikerszülések száma. 

Ha megnézzük a lakosokat, a legtöbb családra jellemző a szőke haj és kék szem. Mivel a Dél-Amerikai térségre egyáltalán nem jellemző külső jegyeket viselnek az emberek, több kutató is beleásta magát a rejtély felfedésére.

Nem gondolták, hogy érdekes adatokra bukkannak. Először a 90-es években publikálták azt az elképzelést, hogy a Paraguay és Brazília között ingázó Mengele állhat az ikerfalu rejtélye mögött.

Alapos kutatás vette kezdetét, először a doktor feljegyzéseit vizsgálták meg. Úgy tűnt, a Halál Angyala élenjárt kortársai közt az ikerkutatás területén, ezért egyre nagyobb volt a gyanú, hogy a Dél-Amerikában bujdosó orvos lehet a felelős a magas ikerszülésekért. Ahogy egyre inkább beleásták magukat a kutatók Candido Godoi történelmébe, pár idősebb lakos emlékei felkeltették az érdeklődésüket.

„Mikor gyerek voltam, egy idegen férfi érkezett a faluba. Először állatorvosként dolgozott, majd lassacskán elkezdte ellátni a falu női lakóit is, mikor betegek voltak. 

Nagyon kedves úriember volt, akkor még csak nem is sejtettük, hogy Mengele lehet az. Akkor vált gyanússá, mikor megtudtuk, hogy Adolf Eichmann elfogása után telepedett le hozzánk. Európai néven mutatkozott be és európai jellemvonásai voltak, de sosem gyanakodtunk rá.” – emlékezett vissza egy helyi lakos.

Candido Godoi-t a náci doktor laborjaként is nevezik, hiszen nem sokkal a felbukkanása után rohamosan nőni kezdett az ikerszülések száma. Nem ez volt az egyetlen település, ahol úgy vélik, Mengele tevékenykedett. Nem messze egy másik faluban is állatorvosként működött, több farmer is emlékezett rá, hogy kezelte az állatait.

Mind jól szituált, kedves, segítőkész emberként írták le a doktort, aki a nap bármely percében az állattartók rendelkezésére állt.

Viselkedése csupán akkor vált furcsává, mikor majdnem minden gazdát próbált rávenni a mesterséges megtermékenyítésre.

A hatvanas években ez egyáltalán nem volt elterjedt technika, így szinte sokként érte a gazdákat, mikor nem csak teheneik, hanem feleségeik, lányaik kapcsán is felhozta az orvos az elképzeléseit. 

Mivel nem járt túl sok sikerrel, ezért célba vette Candido Godoit. Nőgyógyásszá avanzsálása után új módszerekkel, gyógyszerekkel kísérletezett, mondván, hogy a helyi asszonyok terhességét minél biztonságosabbá kívánja tenni.

Az eljárások igen meglepőek voltak, ahogyan a végeredmény is: többen azt vallják, Mengelének sikerült véghezvinnie régóta dédelgetett terveit. A brazil falucskában egyre több kék szemű, szőke hajú ikerpár született. 

A Mengele után kutatók összerakták a mesterségesen növő marhaállomány és a magas számú ikerszüléseket, és megszületett az elmélet, ami a mai napig foglalkoztatja az emberiséget.

A történetnek sok ködös részlete van, ami nem bizonyítja egyértelműen Mengele ténykedését, ám az valóban érdekes kérdés, vajon mi okozhatja az ikerszüléseket. Erre több elméletet is készítettek, nézzük meg, mi szól Mengele mellett és ellene.

Candido Godoi előző polgármestere, Anencia Flores da Silva úgy vélte, a náci eugenetika nem állt meg az állatkísérleteknél, ezért maga eredt a falu rejtélyének nyomába. 

Több száz helybélit kérdezett meg, és mind ugyanarról a rejtélyes, magát felcsernek kiadó férfiről beszéltek, akit Rudolph Weissnek hívtak. A lakosok szerint a férfi házról házra járt, és bármiben segített, amiben csak tudott. Gyógyszert hordott magánál visszér ellen, ám a fogorvosi munkákat is elvégezte. Mindenkinek feltűnt azonban, hogy a lakosok vérét levette magának, de azt állította, csak ellenőrzés céljából viszi magával őket.

Dr. Ursula Matte brazil genetikus kizárja Mengele közbenjárását, ugyanis úgy véli, nem csak Candido Godoi az egyetlen ikertelepülés a világon. 1994-ben vizsgálni kezdtek egy másik várost, Linha Sao Pedrot, és megállapították, hogy az 1,8%-os ikerszülési aránnyal szemben a településen ez a szám 10%.

Candido Godoi-hoz hasonlóan itt is sok szőke, kékszemű fiatalt látni, ám a genetikus ezt azzal magyarázza, hogy ezeket a városokat valószínűleg német bevándorlók alapították, akik hasonló jegyeket hordoztak magukon.

Általában az országokban nagyon változó az ikerszülések aránya, de körülbelül mindegyikre igaz, hogy 80 terhességből egy vezet ikerszüléshez. Candido Godoiban minden ötödiknél helytálló ez az állítás. 

Pontosan nem tudni, mikor volt az első ikerszülés a faluban, azt viszont megállapították az anyakönyvi kivonatok szerint, hogy 1963-tól kezdett megnövekedni az ikrek száma, ami csupán 3 évvel volt azután, hogy a rejtélyes Rudolph Weiss feltűnt Brazíliában.

Több tudós úgy véli, a magas ikerszülés oka az elszigeteltség. 

Egy olyan közösségben, ahol ikerpárok tagjai házasodnak ikerpárokkal, sokkal valószínűbb, hogy ikrei lesznek a terhesség után, mintha vérfrissítés történne. Persze, ez még nem nyújt magyarázatot arra, hogy mi okozta a kezdeti magas ikerszülések arányát, de a már említett dr. Ursula Matte szerint valamilyen külső tényező indította be ezt a fura, genetikai átalakulást.

A spekulálás évtizedek óta zajlik, további elméletek is születtek, például hogy idegen anyagok okozhatják az ikerszülést, amit a lakosok a vízzel vesznek magukhoz, de vadabb teóriák is napvilágot láttak már, mint például az, hogy nem Mengele avatkozott bele a populáció növekedésébe, hanem az idegenek. A választ senki sem tudja, így továbbra is csak találgathatunk.

OSZD MEG másokkal is!

paranormál rejtély megmagyarázhatatlan összeesküvés bizarr genetika nácik mengele


Megtekintések száma: 118379

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet