LÉTEZIK időutazás, és végre is lehet hajtani: tudósok megdöbbentő állítása: bizonyíthatóvá vált MINDEN

2023. augusztus 4., péntek




Ráadásul az összes létező ellentmondást feloldja az időutazással kapcsolatban!

Ben Tippett, a British Columbia Egyetem matematika- és fizikaoktatója alaposan felborzolta a kedélyeket, amikor kijelentette, az időutazás igazából megvalósíthatóbb, mint azt bárki gondolná.

Az emberek úgy gondolják, hogy az időutazás valamiféle fikció. És hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy nem lehetséges, csak azért, mert valójában nem csináljuk. Pedig matematikailag lehetséges - mondta Tippett.

Most pedig a tudósok egy csoportja még megdöbbentőbb eredméynekre jutottak.

Egy olyan kvantumfizikai modellt hoztak létre, ami minden ellentmondást felold...

Ezzel pedig gyakorlatilag végrehajtható az időutazás, és megmagyarázza, miért nem találkoztunk időutazókkal már a jelenben vagy a múltban.

Az új kvantummodell szerint, ha valaki visszamegy az időben, és találkozik tinédzserkorú szüleivel, nem tudja szétválasztani őket.

A kutatók úgy vélik, az időutazás megtörténhet egyfajta visszacsatolási hurkon belül, ahol lehetséges a visszafelé mozgás, de csak oly módon, ami komplementáris a jelennel.

Tehát elméletileg bárki „visszapattanhat” az időben és körbenézhet, de nem tud semmi olyat tenni, ami megváltoztatja azt a jelent, amit hátrahagyott.

Az einsteini elmélet szerint a téridő visszagörbülhet saját magába, elvileg megengedve az időutazóknak, hogy visszakanyarodjanak a múltba, és találkozzanak saját fiatalkori önmagukkal.

Az amerikai és osztrák fizikusokból álló csoport azt állítja, hogy ez a szituáció csak akkor valósulhat meg,

ha léteznek olyan fizikai korlátok, amelyek megvédik a jelent a múltbeli változásoktól.

A kutatók azt állítják, hogy ezek a korlátok márpedig léteznek a kvantumfizika furcsa törvényei miatt, még ha hagyományosan nem is magyarázzák meg az időben való visszafelé mozgást.

Tehát, ha ismerjük is a jelent, nem tudjuk megváltoztatni azt. Például, ha valaki tudja, hogy az apja él a jelenben, a kvantumuniverzum törvényei szerint nincs lehetőség arra, hogy a múltban megöljék.

Egy időutazó még ha vissza is térne a második világháború időszakába, akkor sem tudna például merényletet elkövetni Hitler ellen, és ezzel megváltoztatni a történelem menetét.

Ez olyan, mintha a jelen valamiféle furcsa módon számításba venne minden, a múltba visszavezető lehetséges utat, mert a példánál maradva, ha az apa most biztosan él, a múltba visszafele vezető egyik út sem vezethet a halálához.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtélyek összeesküvés időutazás időutazók


Megtekintések száma: 94930





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet