Léteznek időutazók? Ha igen, hol vannak?

2017. február 18., szombat




Az időutazás sokak szerint lehetséges, de ha így van, adódik a kérdés: hol vannak, miért nem mutatkoznak? Arra azonban senki sem gondolt, hogy ennek egy nagyon titokzatos oka van.

Az idő természetének rejtélye

Az időutazás az egyik nagy talánya az emberiség idővel kapcsolatos kutatásainak. nem azért, mert az idő egyáltalán egy létező fogalom, mert valójában az ember találta ki.

Azonban az emberben mindig is ott volt az idő manipulációjának, áttörésének a gondolata. Arról van szó, hogy az időt mindenki szeretné megváltoztatni.

Az ember eredendően ilyen. Sokan visszamennénk a múltba, bizonyos dolgokat megváltoztatni, egyes szavakat visszaszívni, vagy valamit másképpen csinálni.

Ezért van az, hogy a tudomány szüntelenül keresi a módját, hogy lehetővé tegye az időutazást. Egyelőre azonban a konszenzus sem született meg arról, hogy egyáltalán lehetséges-e.

A paradoxonok feloldhatók

Gyakran hangzik el a híres nagypapa paradoxon, mely szerint, ha visszamennénk az időben, és megölnénk a nagyapánkat, akkor sem apánk, sem mi magunk nem születhetnénk meg, hogy visszamenjünk megölni őt.

A nagypapa paradoxont végül a párhuzamos valóságok, a párhuzamos idősíkok bevezetése oldotta meg. Ez esetben, ha visszamegyünk megölni a nagyszüleinket, akkor egy alternatív valóság jön létre, amiben mi meg sem születtünk.

Ráadásul ma már a tudomány is egyre inkább úgy gondolja, hogy lehet alapja az időutazásnak. Sőt mi több, az időutazás minden nap, a nap minden percében zajlik. Ugyanis a fénynek idő kell, míg a szemünkbe eljut, így ha a tükörképünket bámuljuk, gyakorlatilag a múltat nézzük, hiszen egy trilliomod másodperc alatt jut el a múlt „képe” a szemünkbe.

Miért nem találkoztunk még időutazókkal?

Ha lenne az időutazás kapcsán egymillió dolláros kérdés, akkor az lenne, hogy "miért nem találkoztunk még egyetlen időutazóval sem?".

Erre számtalan elmélet született már. Az egyik a nagypapa paradoxon feloldásával magyarázható, vagyis amikor valaki visszautazik a múltba, és változtat valamit, akkor egy alternatív valóság jön létre.

Sokak szerint a Földről rejtélyesen eltűnő személyek valójában nem megoldatlan bűnügyek áldozatai, hanem időutazók.

Egy másik elképzelés szerint azért tűnnek el, mert egy abban az idősíkban valaki meggyilkolta őket jóval korábbam, vagy valamelyik feljebbmenőjét.

Ez bár némileg ellentmond a párhuzamos idősíkok elméletének, nem zárja ki teljesen azt, hogy valahogyan az adott idősíkot is befolyásolni lehet. Így ha valakinek megölik a szüleit, akkor ő maga is eltűnik, de rendszerhibák miatt nem abban az idősíkban, hanem egy hozzáláncolt másik síkban.

Más elképzelések szerint nagyon is lehetséges, hogy jártak már időutazók a mi síkunkban is, csak nem tudunk róluk.

Nem egy felvétel, fénykép, vagy történelmi leírás létezik arról, hogy a nagyvilágban itt-ott furcsa alakok tűntek fel.

Ezek az alakok mindig modernnek tűntek, és nem korba illőnek. Ismeretlen, akkor mér nem létező országokból érkeztek, és szemmel láthatóan nem tudták felvenni az akkori korral és hellyel a megfelelő ritmust.

Hogy valaha is lesz-e konkrét bizonyítéka rra, hogy az időutazás lehetséges, azt nem tudni, mert azt is felvetették már, hogyha valaki fel fogja találni ezt a szerkezetet, vagy módszert, már tudnánk róla a múltban.

Mindenesetre egyre több kvantumfizikában tett felfedezés utal arra, hogy az időben utazni nagyon is lehetséges.

tudomány rejtély rejtélyek időutazás


Megtekintések száma: 140817





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet