Létrejöhet a NASA térhajtómű gondolája: 24 óra alatt el lehetne vele hagyni a naprendszert!

2023. február 22., szerda




Ez lehetne a tökéletes és kimeríthetetlen hajtómű nagy csillagközi távolságok megtételére.

Annál is inkább, mert egy ilyen hajtóművekkel felszerelt tárgy vagy űrhajó a kár a fénysebességnél is gyorsabban lenen képes közlekedni.

Vagyis percek alatt a Marsra lehetne jutni vele, alig néhány óra alatt pedig elhagyhatjuk a saját Naprendszerünket.

A NASA már tervbe vette egy térhajtómű gondolat megépítését is.

A térhajtómű elvi kinézetét és felépítését már évekkel ezelőtt kidolgozták és papírra vetették.

A fejlesztések a hírek szerint részben ebben az irányban is zajlanak, figyelembe véve az esetleges további fejlesztéseket és az esetlegesen felmerülő további tényezőket.

A térhajtómű külsőleg a csillaghajók jellegzetes alkatrészeként, hosszúkás térhajtómű-gondolaként jelenik meg, természetesen mindig vízszintesen elhelyezve.

Ez a hajók leggyakrabban páros, jelentős méretű, épp ezért hangsúlyos, szinte emblematikus alkatrésze. Ideálisan stabil szubtérmezőt páros hajtómű-gondolák tudnak generálni, ezért van a legtöbb hajónak két gondolája, bár egy-egy, három és négy gondolás hajó is készült.

Legtöbbször pilonokra szerelik őket, elkülönítve a hajótörzstől, mert a gondolákban végbemenő anyag-antianyag reakciók károsíthatják az élőszervezeteket.

Egy ilyen gondolán a NASA szerint még nem utazhatna ember, azt ugyanis nehéz lenne kivitelezni, hogy egy élő organizmus is védve legyen mindenféle kozmikus sugárzás és a fénysebességgel járó hatások elől.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia nasa


Megtekintések száma: 202548





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet