Libabőrös leszel ettől a 3D történelmi animációtól, mely az 1456-os Nándorfehérvári diadalt mutatja be!

2017. december 15., péntek
20 perc tömör gyönyör, amire büszkék lehetünk, minden magyarnak kötelező! OSZD MEG másokkal is!

Ennél gyönyörűbb és magával ragadóbb videót nem fogsz látni a hétvégén.

Egy profi kivitelezésű, látványos 3D animációs kisfilm formájában mutatják be 20 percben, hogy milyen volt az ősi magyarok egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb csatája, és egyben diadala.

A nándorfehérvári diadal a magyar–török háborúk egyik jelentős eseménye, amelynek során 1456. július 4–21. között a keresztények Szilágyi Mihály vezetésével hősiesen védték Nándorfehérvár várát II. Mehmed török szultán a nagy túlerőben levő ostromló seregével szemben.

A siker elmaradhatatlan volt a védőkhöz 10 ezer katonájával időközben csatlakozó Hunyadi János vezetésével, Kapisztrán János 30-35 ezer keresztesével.

Végül együttes erővel, közösen július 22-én, a vár melletti csatában legyőzték a törököket, bármennyire is reménytelennek tűnt a küzdelmük.

A csatát követően pápai rendelettel bevezetett déli harangszó a keresztény világban azóta a nándorfehérvári diadalra emlékeztet.

III. Kalixtusz pápa augusztus 6-án szerzett tudomást a kereszténység e természetfölöttinek látszó győzelméről a pogány betolakodókon, így erre a napra tette a Krisztus színeváltozása ünnepét.

Feltétlen nézd végig, nem fogsz csalódni.

Az ilyen, és ehhez hasonló videók igazán fel tudják emelni a magyarság szellemét!

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarsag magyar ősi magyarok


Megtekintések száma: 180380

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet