Lilith volt Ádám eredeti felesége Éva előtt? Amit a Biblia titkol a világ elől...

2018. október 15., hétfő
A 2000 évig feledésbe merült történet csak napjainkban került elő újra, azonban sokakat valósággal sokkolt!

Ismerjük meg a történelem egyik legizgalmasabb misztikus női alakját, Lilithet és az emberiség első kapcsolati viszályát.

Ahogy a Talmudban beszámolnak róla, Isten Ádám mellé asszonyt alkotott, akit ugyanúgy, mint a férfit, porból teremtett, és ezzel teljesen egyenrangúvá tette vele.

Ez Ádámnak bizony nemigen tetszett, és követelte, hogy igenis az asszony rendelje alá magát neki. Lilithnek az alárendeltség teljesen idegen volt, hiszen szabad volt, és egyenrangú, és ezt esze ágában sem volt feladni.

Nem is értette, milyen jogon követeli tőle ezt a férfi?

Ádám, úgy tűnik, a szexualitásban is igencsak fantáziátlan és tehetségtelen lehetett. A legenda szerint. Amikor Lilithnek a misszionáriuspóz unalmassá vált, szeretkezés közben kérdőre vonta párját:

Miért kellene nekem mindig alattad feküdnöm?

Én is porból lettem, egyenlő vagyok veled.

Büszke, öntudatos és erős asszony volt, megtagadta, hogy férje alattvalóként kezelje.

Ádám pedig nem volt képes felette uralkodni, és mivel tehetetlenségében erőszakkal, parancsszóval próbálkozott, állandó veszekedés, botrány volt kettejük között.

Ezért Isten száműztette őt, kegytelenül megbüntetve.

Ezután teremtette meg Ádám oldalbordájából Évát, aki már Ádám alárendeltje volt.

Lilith időközben démonná változott, és már együtt élt Djinn démonnal a Vörös-tenger partján, akitől több tucat gyermeke született. Hogy eztán mi történt, arról két legenda is kering:

A történet egyik változatában engedetlenségéért büntetésből az Isten mindennap megöletett gyermekei közül egyet, így a gyásztól megőrülve, gyermekeket ijesztgető démonként élte további életét.

A nekem sokkal jobban tetsző másik változat szerint ő volt a kígyó, aki később Évának a tudás fájának gyümölcsét kínálta.

Ádámra visszatérve: sosem tudta feledni első asszonyát.

Sokak szerint valójában ez a biblia megírása előtti forrás, és egyes sumer leletek bizonyítják, hogy miről is szólt valójában a teremtés, és hogy Ádám hatalmat akart az asszony felett.

A Biblia és az egyház természetesen ezt mélyen titkolta, de jól mutatja a helyzetet az, hogy az egyház trónörökösei között sohasem lehetett női alak...

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek biblia botrány vallások


Megtekintések száma: 27297

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet