Lina Medina: a világ legfiatalabb anyukájának története és élete. Soha nem fogod kitalálni, hány évesen vált anyukává

2023. november 7., kedd
Na, van tippetek?

„Egy ötéves gyerek nem lehet terhes” – gondolták az orvosok, amikor 1939 tavaszán Tiburelo Medina és Victoria Losea felkeresték őket az ötéves kislányuk, Lina Medina ügyében. 

A család néhány héttel előtte vette észre, hogy a kislány hasa elkezdett kidudorodni; daganatra gyanakodtak, ezért vitték el egy limai kórházba.

A vizsgálatok azonban megdöbbentő eredményre jutottak: kiderült, hogy Lina petefészke teljesen kifejlett, megfelel egy felnőtt nőének, és már a terhesség hetedik hónapjában jár.

A perui nyomornegyedből származó kislány 1939. május 14-én császármetszéssel életet adott egy egészséges kisfiúnak, akit Gerardónak neveztek el. 

Lina mindössze 5 évesen, hét hónaposan és 21 naposan lett a világ legfiatalabb édesanyája. Az első sokk után persze a másik központi kérdés kezdte el foglalkoztatni a nyilvánosságot:

Ki a gyerek apja?

A család persze nem tudott mit kezdeni a furcsasággal, a terhesség pedig legalább olyan sokkolóan hatott rájuk, mint a nagy nyilvánosságra. 

A mai orvostudomány számára azonban nem teljesen elképzelhetetlen Lina esete: úgy vélik, a kislány esetében úgynevezett pubertas praecox vagyis korai serdülés történt.

Ez a lányoknál 8, a fiúknál pedig 9 éves kor előtti nemi érést jelent, körülbelül 10 ezerből egy gyereket érint, és a lányoknál tízszer gyakoribb.


Megtekintések száma: 74322

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet