​Magas intelligenciáról árulkodik, ha beszélgetsz házikedvenceiddel

2022. május 24., kedd




Te hogy vagy ezzel?

Aki tart valamilyen háziállatot, az biztosan beszél kedvencéhez, annak ellenére, hogy mindannyian tudjuk, az állatok nem értik a nyelvünket. 

Ezt a jelenséget antropomorfizációnak nevezik, és sokan úgy gondolják, ez egy ösztönösen hibás reakció az emberek részéről, hiszen értelmetlen dolog állatokkal, vagy épp növényekkel beszélgetni.

Erre cáfolt rá most a chicagói egyetem egyik professzora, aki a témában végzett kutatást, melyből kiderült, hogy az állatokkal való kommunikáció az intelligencia egyik jele.

“Nemrégen még a tárgyak és állatok emberként való kezelését gyerekesnek és ostobaságnak tartották, mára viszont kiderült, hogy mindez a magas intelligenciának köszönhető.” – nyilatkozta a szakértő.

Az antropomorfizmust kutatók szerint immár tudományosan is bizonyítható, hogy az állatokkal való “beszélgetés” az intelligencia meglétéről tesz tanúbizonyságot. Sőt, ugyanez igaz azokra is, akik a növényeikhez beszélnek rendszeresen.

Nincs okunk tehát arra, hogy ostorozzuk, vagy butának tartsuk magunkat akkor, ha épp kiöntenénk a szívünket házi kedvencünknek, vagy csak elmesélnénk nekik, mi történt velünk aznap. Ha legközelebb emiatt úgy éreznénk, butaságot csinálunk, csak jusson eszünkbe a University of Chicago kutatása!

Te is szoktál “beszélgetni” az állataiddal?

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27682





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet