Magasan fejlett civilizáció élhetett az Európán?

2017. április 18., kedd




Az Európa jege alatti óceánban hemzseghet az élet, és a különféle létformák, és akár egy fejlett civilizáció otthona is lehet.

A NASA nemrég azt állította, hogy a Jupiter egyik holdján, az Európán jég menti repedéseknél olyan gőzkilövelléseket észleltek, ahol a folyékony víz is a felszínre tud törni.

Hihetetlen lehetőség

Vagyis nem kell a jég alá fúrni, és ez nagy felfedezés, mert az Európa jegébe befúródó misszió nagyon költséges és kockázatos lenne.

Így a felszínen, egy ilyen gejzírnél leszállva könnyen vízmintát lehetne venni, és kideríteni, vannak-e szerves anyagok a vízben.

Nagy valószínűséggel egyébként vannak, több a kutatáshoz közelálló tudós úgy sejti, hogy az Európa jege alatt egy komplett ökoszisztéma alakult ki.

Így vagy úgy, nem fogjuk tudni megúszni azt, hogy ne kelljen bekukkantanunk az Európa jege alá. Ez mindenképp szükséges, mert ha megvannak a szerves anyagok a vízben, a következő lépésben be kellene tekinteni a jég alá, hogy kiderüljön, milyen fejlettségű élőlények élnek a mélyben.

Saját biológiai ökoszisztémája lehet

Valószínű, hogyha élőlények élnek benne, elég idejük volt az evolúció egyes lépcsőfokait megtenni. A kutatók parányi földönkívüli halakat, rákokat, polipokat tudnak elképzelni a mélyben, esetleg puhatestűeket.

Az ennél is merészebb elképzelések szerint akár egy víz alatt élő fejlett civilizáció is élhet odalenn, noha sokan figyelmeztetnek rá, hogy ennek lennének a felszínen is látható komolyabb nyomai.

Akármilyen szintű életet is találunk ott, az lehet az emberiség történetének legnagyobb felfedezése. Új mérföldkő, mely meghatározhatja helyünket a világegyetemben.

A NASA már tud valamit

Sokan vélekednek úgy, hogy a NASA már eleve tud valamit, sokkal régebb óta, és a mostani bejelentés csak egy lassú adagolás, információ csepegtetés része volt.

Egyes merészebb összeesküvés elméletek azt állítják, hogy a NASA titokban, az amerikai hadsereg költségvetésén már titokban véghez vitt egy szondás missziót, mellyel befúrtak a jég alá, és számtalan idegen élőlényt fedeztek fel.

Most ezt, az évekkel ezelőtti felfedezést próbálják lassú információ csepegtetéssel előkészíteni.

Ezek csak elméletek ugyan, de a NASA többször tűnt már úgy, hogy elszólta magát bizonyos kérdések és dolgok kapcsán, így nem lepődnénk meg azon, ha titokban már sokkal nagyobb ismeretanyagra tettek volna szert, mint mutatják.

idegenek összeesküvés idegen civilizációk űrkutatás élet más bolygókon


Megtekintések száma: 323488





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet