Mágnessel távolítanák el a baktériumokat a jövőben

2016. december 9., péntek




Az eljárással a vérmérgezést is meg lehet gyógyítani mindössze mágnesek segítségével.

Új kezelés az orvostudományban

Az orvostudomány tarsolyába újabb különleges kezelés került, mely elsőre talán futurisztikusnak hangozhat, de valójában a technológia már nem csak elérhető, de ki is próbálták, méghozzá nagy sikerrel!

Egy olyan betegség kezelésére találtak új, hatékonyabb megoldást, mely az esetek felében még ma is halálos lehet, ha nem veszik időben észre.

A vérmérgezés egy olyan betegség, melynek során a fertőzés lassan éri el a csúcspontját, de egy adott ponton túl már hiába veszik észre, a betegeket nem lehet megmenteni.

Ha időben van felismerve a betegség, akkor a tudomány ma antibiotikumok széles skálájával kezelik, így csökkenthető a halálozás kockázata.

Azonban ez több komoly problémát vetett fel az elmúlt években.

Ellenálló szuperbaktériumok veszélye

Óriási a veszély arra vonatkozóan, hogy a sok antibiotikumos kezelés hatására előbb-utóbb rezisztencia alakul ki, azaz a jövőben teljesen hatástalanná válhatnak ezek a szerek.

Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy mint a régi időkben, mindenki bele fog halni egy-egy vérmérgezéses fertőzésbe.

Ez azt eredményezheti 5 éven belül, hogy több százezer ember, de akár több millió is meghalhat évente, mert nem fognak tudni semmit a betegség ellen tenni, akkor sem, ha időben észreveszik.


Mágnesekkel a vérmérgezés ellen

Éppen ezért kezdtek el új módszereket kifejleszteni, hogyha az antibiotikumok már hatástalanná válnak, legyen egy alternatív kezelési mód, amivel meg lehet majd menteni az emberek életét.

Éppen ezért egy nemzetközi kutatócsoport új megoldás kifejlesztésébe kezdett, melynek során a vér tisztítását mágnesekkel oldják meg.

Több vizsgálatot elvégeztek már, mire megtörténhetett az első komolyabb, 100%-os hatékonyságú kísérlet.

Az egyik vizsgálatban néhány tudós apró vasrészecskékkel vont be antitesteket, melyek körülvették a káros baktériumokat. Ezt követően, ha a vért egy dialízis készüléken szivattyúzták át, mágnesek segítségével a bevont baktériumok kiválaszthatóak voltak a vérből, így az teljesen megtisztult.

Az eljárás forradalmi lehet, és más betegségeknél is lehet, hogy némi módosítással alkalmazni lehet majd. Azonban vannak még olyan problémák, amiket ki kell jobban küszöbölniük az orvosoknak.

Ugyanis észrevették, hogy a kezelés során egy időben csupán egyetlen baktériumhoz képesek kötődni attól függően, hogy milyet használnak a szakemberek.

egészség orvostudomány betegség betegségek


Megtekintések száma: 25427





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet