Magyar csoda: itt az agyi defibrillátor! Ismét brillíroztak a magyar tudósok!

2018. február 5., hétfő




A magyar találmány megváltoztathatja az egész világot! OSZD MEG, és legyünk büszkék rájuk!

A magyarok ismét a tudományos világ élén!

Egy olyan különeges, forradalmi szerkezetet fejlesztettek kia Szegedi Tudományegyetemen, mely mindent megváltoztatzhat, és emberek millióinak életét alakíthatja át teljesen.

A különleges, agyi defibrillátort kifejezetten epilepsziás betegeknek fejlesztették ki. A defibrilláció során csak akkor befolyásolja az agyat, amikor kell, és a kísérletek szerint azonnal, néhány pillanat alatt képes megszüntetni az epilepsziás rohamokat.

Tudni kell, hogy ezelőtt soha egyetlen készülék vagy kezelés sem tudta megszüntetni az epilepsziás rohamokat.

Nemrégiben ugyan fejlesztettek ki egy eljárást, de ez percekkel később tudta cska kifejtenia hatását, ami egy roham esetében sajnos nem a legjobb eredmény.

A magyraok agyi defibrillátora azonban pillanatok alatt, szinte azonnal ráhat az agyra.

Ráadásul elmondásuk szerint az agynak csak olyan területére hat, amelyik ebben érintett, és csak egy rövid ideig, amiben szintén egyedülálló.

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa elmondta, hogy korábban is igazolta pár eredmény a koponyán kívüli ingerlés hatékonyságát, ez azonban tényleg egy nagy áttörést jelenthet.

z eddig rendelkezésre álló módszerek csak kisebb állatokon működtek azonnali módon, emberekben csak hosszú percekig tartó alkalmazás után hatottak.

Most ez teljesne megváltozott.

Hangsúlyozták, hogy a kezelés nem jár semmiféle károkozással az agyban. A stimulálás nem okoz maradandó sérüléseket vagy bármilyen jellegű elváltozást.

Az eljárás milliók életét változtathatja meg, és ebben már megint a magyarok tudtak brillírozni. Büszkék lehetünk rájuk!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia egészség


Megtekintések száma: 48935





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet