Magyar cukrász tálalt ki: életveszélyes térfogatnövelőt kevernek egyes helyeken a fagyiba?

2018. június 14., csütörtök
Tény, hogy az albánok fagyijában van valami, amitől kétszer akkora adagot száz forinttal olcsóbban tudnak mérni. Damniczki Balázs cukrász egy Facebook-videóban bemutatta a csodaszert...

Megjött a nyár, és valószínűleg mindneki találkozott azokkal a jellemzően albán fagyiárusokkal, akik kétszer nagyobb fagylaltot adnak ugyanazért az árért.

Természetesen több sem kellett, ahhoz, hogy terjdni kezdjenek különféle hírek arról, hogy ezt mégis hogyan siekrült elérniük ezeknek a fagylaltozóknak.

Az információk között akkor megjelent számtalan figyelmeztetés is.

Ezekben azt ecstelik, hogy életveszélyes összetevőktől olyan nagy és finom állagú a fagyi, de legalábbis olyan anyagokból állhat, amik nem tesznek jót az egészségnek.

Szerdán üzent hadat az albán fagylaltozóknak a magyar cukrászok ipartestülete. A Nébih szerint "az adalékok egészségre nem károsak".

Ettől még tény, hogy az albánok fagyijában van valami, amitől kétszer akkora adagot száz forinttal olcsóbban tudnak mérni.

Damniczki Balázs cukrász egy Facebook-videóban bemutatta a csodaszert.

Az élelmiszeripar numerikus nomenklatúrájában csak E471 néven futó észterezett zsírsavat, aminek az a hatalmas trükkje, hogy zsír létére remekül keverhető vízzel.

Ez persze még nem lenne elég, de vízzel keverve elképesztő térfogatnövelő, Damniczki szerint egy ügyes vegyész cukrász egy liternyi fagyiból hip-hop két litert tud csinálni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség egészség botrány figyelmeztetés leleplezés


Megtekintések száma: 20235

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet