Magyar kutatók gyógyíthatják meg a rákot: 50%-kal csökkent a tumor mérete az első magyar betegen a kezelést követően!

2021. október 1., péntek




Már az első kezelés jelentő eredményeket ért el. Sokan máris arról beszélnek, hogy milliók életét mentheti meg az eljárás!

József 72 éves már menthetetlen rákkal küzdött. A magyra orvosok áltla először a világon kipróbált kezelés 50%-kal lecsökkentetet a tumor méretét a máján.

És ez még csak egyetlen kezelés volt.

Hátravan még egy, ami várhatóan teljesen rákmentessé teheti őt.

Az új módszert elsődlegesen a májrák, valamint más szervek okozta májáttétek esetén alkalmazzák, ahol sebészi ellátás nem kerülhetett szóba, illetve más, daganatellenes terápiák nem hoztak eredményt.

Olyan esetben jelenthet esélyt a gyógyulásra, ha esetleg a gyógyszerek okozta súlyos, elviselhetetlen mellékhatások vagy a kezelés mellett kialakult rezisztencia miatt, amikor a daganat már nem reagál az addig alkalmazott kezelésre, nincs más lehetőség.

radioembolizáció többszakmás eljárás, amelynek lényege, hogy a kar felől katéterrel bejutva, a máj tápláló erein keresztül a tumor vérellátásába mikroszkopikus méretű sugárforrások tízezreit juttatják be. 

Ezek az apró, sugárzó részecskék a daganat ereiben elakadnak. 

Ez a rendkívül nagy dózisú, de csak a tumorban hatást kifejtő, belső sugárterápiás kezelés lényege. A beteget így sem a kezelés alatt, sem az azt követő rövid megfigyelés idején nem kell elkülöníteni a családjától, az otthonától 

– folytatta dr. Bánsághi Zoltán.

Ráadásul a műtétet követő felépülés sem kórházi ágyhoz kötött: az első pácienst, D. Józsefet (72) már a műtét másnapján hazaengedték a kórházból.

Nagyon reméljük, hogy az eljárás hatékonysága bebizonyosodik, és új korszakba léphetünk!

OSZD MEG másokkal is!

magyarország egészség rák életmód felfedezés betegségek áttörés


Megtekintések száma: 159426





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet