Magyar találmány mentheti meg a világot?

2017. március 20., hétfő




Nem csak a világ legkomolyabb problémájára nyújt megoldást, még Magyarország anyagi gondjainak is véget vethet!

Elképesztőt húzhat Magyarország, és egy nagyon kitartó, és egyben nagyon okos feltaláló egy zseniális találmánnyal.

Akár nagyhatalommá is válhatnánk, ha elterjed, ugyanis a világ egyik legkínosabb, és egyben legnehezebben megoldható problémájára nyújt egy remek, olcsó, könnyen megvalósítható alternatív megoldást.

Arról van szó, hogy Nagy Imre feltaláló olyan eszközt alkotott, mely egy csapásra leküzdheti a világ klímaproblémáját, és lehetővé teszi a zöld energiahordozók könnyed felhasználását.

A rendszer a Hidrogén, Földgáz, Propán Bután gázok kompresszió nélküli normál légnyomáson történő, robbanás általi úton nyer ki négyszeres energiát, mintegy 100%-os hasznosítási aránnyal.

Nagy Imre addig kísérletezett a szerkezettel, míg meg nem alkotta azt a tökéletes változatot, melyre azóta világszabadalmat kért. Ha elterjed, akkor komoly hatással lesz az egész világra.

Már több nagyobb cég, és különböző külföldi befektetők is érdeklődtek a találmány iránt, mert látják benne a világmegváltó fantáziát, és a megfelelő potenciált.

Az általa alkotott nagy rotor motorként hívott szerkezet lehetővé teszi azt, hogy ne legyen többé légszennyezés a motor működése során, ugyanis a kipufogókon vízpára áramlik ki.

Rengeteg előnye van a hagyományos robbanómotorokkal, dugattyús motorokkal szemben, de ez az egy tulajdonsága már önmagában világsikerré fogja avanzsálni Nagy Imre találmányát. Szemben a folyékony üzemanyagokkal, melyek folyamatosan égéssel tudnak csak energiává alakulni, a gáz halmazállapotú üzemanyagok egy kompresszió - azaz nyomás - nélküli térben tudnak robbanni, energiává alakulni.

Ezáltal a robbanási energiája is négyszerese a hagyományos motorokénak, vagyis elmondható, hogy minimum négyszer hatékonyabb.

A fordulatonként 6 ideális robbanás 4 szeres energiája a nagy átmérőjű gyűrű alakú robbanótér minden pontján közel 100 %-os hatásfokkal és levegőszennyezés mentesen alakul át folyamatos óriási teljesítménnyé és forgatónyomatékká.

Ami még ennél is megdöbbentőbb, az a súrlódás hiánya. A szerkezetben ugyanis abszolút nincs súrlódás, így nem "kopik" olyan módon, mint egy hagyományos motor.

Vagyis mind megbízhatósága, és élettartama egyedülálló lehet, és egyes becslések szerint egy ilyen motor egészen addig jól működhet, míg valaki szét nem szereli, vagy fizikálisan meg nem sérül, de meghibásodni gyakorlatilag soha nem fog.

Egy csapásra megoldhatná a bolygó klímaproblémáját, és idővel vissza lehetne szorítani a globális felmelegedést is, hiszen a közlekedés nem járna szennyezéssel, ami az üvegházhatás fő okozója.

Hogy mikor lesz a találmány elérhető, még nem tudni, de mindenesetre nagyon drukkolunk a feltalálónak, ugyanis ha sikerül a terve, hamarosan megváltozhat az egész életünk.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 171481





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet