Magyarok juthatnak a Marsra: forradalmi, igazi nemzettörténelmi esemény várható!

2018. december 5., szerda




Ha ez megtörténik, márpedig megfog, akkor bekerül a magyar történelemkönyvekbe.

A magyar szakértők korábban is részt vettek már fontos űrmissziókban, néhány évtizeden belül viszont akár saját fejlesztésű űreszközt is eljuttathatnak a vörös bolygóra.

Kereszturi Ákos, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) munkatársa szerint néhány évtized múlva magyar fejlesztésű űreszköz is eljuthat a Marsra 

– számol be az MTI. 

A szakértő hozzátette, a fiatal magyar mérnököknek már most sem kell külföldre utazniuk, hogy érdekes csillagászati kutatásokhoz csatlakozhassanak.

Kereszturi Ákos fontosnak nevezte, hogy minél több lehetőséget kapjanak az űrkutatásban a hazai szakemberek.

A szakértő szerint mióta Magyarország csatlakozott az Európai Űrügynökséghez (European Space Agency, ESA) erősödött hazánk közreműködése a nemzetközi űrprojektekben, ezért a magyar mérnökök munkája kiterjed többek között a távközlésre, a földfigyelésre és az ExoMars programra is. 

Utóbbi űreszköz a Mars vizsgálatával segíthet jobban megérteni a Föld történetének azon korszakát, amikor az élet megjelenhetett rajta.

Kereszturi Ákos szerint a Marson lehetett víz, de a bolygó már régóta száraz, a kutatók ezért nem az élet, hanem az életfeltételek nyomait keresik az égitesten.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 33320





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet