Magyarok találhatták meg a rák ellenszerét: igazi áttörést értek el a rákbetegek kezelésében

2019. december 24., kedd
A betegek több mint fele teljesen felgyógyult, pedig végstádiumban lévő menthetetlen betegek voltak!

A Semmelweis Egyetem kutatói is részt vesznek abban a kísérletsorozatban és alapos kutatómunkában, mely hamarosan elhozhatja nekünk a rák ellenszerét.

Az eddigi eredmények több mint ígéretesek.

Egyesek a szakmán belül már arról beszélnek, hogy közel van a nagy áttörés és ez elhozhatja majd a rákmentes világot.

Markó-Varga György klinikai kutató professzor vezeti a klinikai kísérleti programot. Elmondta: 50 százalékban hatásosnak bizonyult módszerük az eredetileg végstádiumban szenvedő rákbetegeknél.

A svéd Lund Egyetem világszerte elismert szenior klinikai kutatója elmondta: már fél évtizede foglalkoznak a nagy kihívást jelentő malignus melanoma (rosszindulatú melanóma) tumorbiológiai folyamatainak megértésével, újabb gyógyszeres támadáspontok lehetséges azonosításával.

Ez az egyik leggyorsabb és leghalálosabb rákfajta egyébként az agydaganat mellett.

Amikor nem veszik észer időben, akkor már hamar végstádiumban van és a beteg menthetetlen.

A budapesti Semmelweis Egyetem három éve vezeti a klinikai kísérleti programot, amelynek keretében eddig 140 beteg kapott kezelést. Csaknem 50 százalékban hatásos kezelésről van szó olyan esetekben, ahol a remény eddig minimális volt.

Az eljárás elsősorban az úgynevezett szolid (körülírt) tumorok esetében, de hematológiai betegségekben is működik, ezen belül is leginkább a hasnyálmirigy-, tüdő- vagy mellrák kezelésére alkalmazzák. Jelenleg az agytumor gyógyításán dolgoznak – fűzte hozzá.

A Magyarországon is működő kísérleti programban a daganatok kezelését rádiófrekvenciás sugárzással végzik.

Olyan rákbetegek jelentkezhetnek a kezelésre, akik palliatív ellátásra szorulnak, vagyis gyakorlatilag már végstádiumban vannak. Ez azt jelenti, hogy a daganat elterjedt a testben, nem használt semmilyen terápia, és az orvosok legfeljebb három-hat hónapot jósolnak a betegnek

– közölte.

A kutató arról is beszélt, hogy a kezelés hat-nyolc hétig tart, és hetente általában háromszor kell befeküdni egy-egy órára. Egyáltalán nem fájdalmas, és a kezelést a rákbetegek ingyenesen kapták.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség rák magyar tehetségek


Megtekintések száma: 115891

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet