Magyarok találhatták meg Atlantisz pontos helyét! Óriási áttörés!

2023. június 26., hétfő




Megtalálhatták a legendás elveszett civilizáció szigetét.

Világszenzáció van készülőben, ugyanis elég nagy a valószínűsége, hogy megtalálták a legendás fejlett civilizáció, azaz Atlantisz maradványait.

Évszázadok óta senki sem találja, és rengeteg felfedező, szakember, majd később régész próbálta megfejteni, pontosan hol is helyezkedik el a Platón által is leírt hely.

 Egy olyan birodalomként ismerte meg a világ, mely mesés volt, gazdag és mind kultúráját mint a technológiát tekintve az emberiség élén járt.

Sokak szerint még a földönkívüliekkel is kapcsolatban voltak, és olyan magasabb fejlett technológia és tudás birtokában voltak, melyet tőlük kaptak, akikre égiekként hivatkoztak.

Mivel Atlantisz pusztulásakor elsüllyedt az egész sziget, így egy valós geológiai eseményt kellett keresniük, ezzel az elején már tisztában voltak. Méghozzá egy vulkanikus eseményt.

Úgy tudni, hogy már 6 éve dolgoztak azon, hogy rekonstruálják, milyen földrajzi viszonyok voltak a szigeten a 3600 évvel ezelőtti nagy kitörés előtt. A szakemberek sokáig azt gondolták, hogy a kitörés előtt egységes sziget feküdt a mai Szantorini helyén.

Ezt azonban a mostani kutatások megcáfolták – eredményeik pénteken jelentek meg a Nature-ben.

Most magyar kutatók találhattak véglegesen rá arra a helyre, melyre eredetileg a történelem számtalan írott és nem írott emléke Atlantiszként hivatkozott.

A magyar kutatók egyik tagja, Karátson Dávid vulkanológus a vulkanikus adatok tanulmányozásával jött rá, hogy a görgő szigeteknél, Szantorinin létezett egy kis belső sziget.

A felfedezést több más kutatóval, görögökkel és német, valamint francia kutatókkal együtt tette meg.

A mai Kameni-szigetek helyén egy korábbi belső sziget volt. Ez a belső sziget lehetett maga Atlantisz a sejtések szerint.

A kirobbant vulkáni tufaanyagban, mint a mákos tésztában a mákszemek, megtalálhatóak és fotóstatisztikai, valamint geokémiai eljárással elkülöníthetőek a felrobbant egykori sziget alkotó anyagának maradványai is

A ma ismert Kameni-szigetek kialakulása csak a robbanást követően kezdődött el, miután a sziget képét átrajzoló katasztrófa véget vetett a krétai központú minószi kultúrának, és teljesen elpusztította a Szantorini szigetén fekvő késő bronzkori várost, Akrotirit is, amelyet Pompeiihez hasonlóan konzervált a több tucat méter vastag vulkáni hamu.

A kutatóknak most az a legfontosabb, hogy ezt a felfedezést minden hitelt érdemlően megerősítsék, ugyanis ha ez megtörténik, akkor akár hivatalos expedíciók is indulhatnak oda, hogy komoly fúrások és ásatások lévén leleteket nyerjenek ki.

Ha találnak ott valamit, akkor ez lehet az évszázad felfedezése, mivel a legendás helyet emberemlékezet óta keresik.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen történelem elveszett civilizációk atlantisz


Megtekintések száma: 48346





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet