Magyarország 5 legmisztikusabb helye

2016. június 22., szerda
A szatmárcsekei csónakos fejfás temető árnyait időnként még ma is látni vélik az arra látogatók. Budapest  legendás szellem lakótelepének ódon panelházai pedig egy hatalmas temetőre épültek. Néhány éve pedig Jézus arca jelent meg egy mezőn egy Hajdú Bihar megyei kis településen. Létezik egy kiüresedett falu, melyet ma már csak kísértetek laknak. Magyarország 5 legmisztikusabb, leghátborzongatóbb helyének jártunk utána!

Misztikus helyek vannak mindenfelé a világban. Azonban nem kell olykor nagyon messzire menni, hogy ilyen helyekbe botoljon az ember. Sőt, ami azt illeti, el sem kell hagynunk az országot.

Hazánkban az utóbbi évtizedekben szép számmal tapasztaltak misztikus jelenségeket, gyógyulásokat, csodákat egyes helyeken. Míg más helyeken a hideg futkosott az emberek hátán, és szellemi jelenlétet éreztek.

Cikkünkben hazánk 5 legmisztiksuabb, és leghátborzongatóbb helyeinek jártunk utána!

Jézus arca - Püspökladány

Néhány éve villámgyorsan végigjárta a világsajtót a hír, miszerint a Hajdú-Bihar megyei város, Püspökladány mellett egy szántóföldön nem más rajzolódott ki, mint Jézus arca.

A hírrel olyan neves újságok is foglalkoztak, mint a The Guardian, vagy a Sun napilapok. Sőt, Amerikában még a vezető hírekbe is bekerült.

A jelenséget a Google Earth segítségéve fedezték fel. Azonnal heves viták tárgyává lett az arc. A szkeptikusok azt hangoztatták, hogy az emberek csak belelátják, amit tudat alatt bele szeretnének látni, azonban sok olyan ember is felfedezni vélte az arcot, aki nem volt vallásos.

Úgy tartották ugyanis, miután a Jézus-arcról készült kép még a Sun nevű angol bulvárlap honlapján is megjelent, hogy a nevezetes szántóföld akár híres zarándokhellyé is válhat, annak ellenére is, hogy a jelenség sokak szerint csupán a véletlen műve volt. Néhány órával felfedezése után ugyanis eltűnt.

jezus-arca-puspokladany

Később természetesen több hazai cég és paranormális kutató elkezdett foglalkozni az ügygel, és kiderítették a jelenség okát és részleteit is.

A jelenség azért volt látható, mert a szántás után felszínre került szikesebb talaj hamarabb fehéredett ki, így keltette egy arc látszatát.

Arra viszont nincs magyarázat, hogy ez miért kísértetiesen Jézus arcára emlékeztetett.

Ha zarándokhely nem is lett belőle, a helyiek egy része minden évben emlegeti a Jézus arcot, amivel a város világhírt szerzett magának.

Ősi temetőre épült lakótelep

A szellem járta rejtélyes budapesti lakóteleppel már egy korábbi cikkünkben is foglalkoztunk részletesen. Budapesten, a Pozsonyi utcában minden háztömböt rejtély övez, ami a lakók számára hosszú évek óta nyugtalanságot okoz.

Már a lakótelep építésekor is több érdekes, ép ésszel nem magyarázható jelenséget tapasztaltak a munkások.

Volt olyan, akit láthatatlan kéz lökött el, ám akadtak olyan dolgozók is, akik azt állították, emberek jelenlétét észlelték a még teljesen üres házakban.

szellem-lakotelep-epitese

Az akkori házak körülbelül a 20-as években épültek, és nagyon elhanyagolttá váltak a hosszú évek alatt, több romos, elhagyatott épület is arra várt, hogy felújítsák, majd lakók költözhessenek be. Ehhez azonban meg kellett mozgatni, bolygatni a régi temetőket is, hiszen az építkezés egybeesett ezek területeivel.

Csaknem 80 temetőt szüntettek meg, ám mivel a hamvasztás csak 1968-tól volt engedélyezett Magyarországon, ezért az addig üzemelő sírkertek hamar megteltek.

Ez olyannyira rányomta a bélyegét az ideköltöző lakók életére, mely alapjaiban változtatta meg a környék hangulatát.

Megmagyarázhatatlan hangokat hallottak az éjszaka, sikolyokat, morgást, léptek zaját, ám a zajok forrására sosem bukkantak rá. Árnyalakokról is szóltak a szóbeszédek, ugyanis nem egy ember állította, hogy szellemet látott. Votl olyan is, akinek a rádiója szólalt meg magtól, míg mások tévéje vagy kikapcsolt váratlanul, vagy csatornát váltott, mintha valaki elkapcsolta volna azt.

Holtak falva - Derenk

Létezik egy ódon romfalu, melyet állítólag már csak a holtak laknak, és bizarr ámda mégis sajátos időutazásban lehet részese az idelátogatónak.

A szlovák határtól egy kilométerre fekvő hajdani kis falu emlékét mára csupán az épületek növények uralta maradványai,

az elvadult fák és a poros utak jelzik, melyeken egy lélek sem jár, leszámítva az erre tévedő kalandor kedvű emberkéket.

A település sorsa nem alakult túl jól a történelem során. ugyanis az 1920-as években a  főutcáján keresztül húzták meg a magyar-csehszlovák határt.


derenk-falu Derenk még fénykorában

Népszavazás útján döntött arról a lakosság, hogy hogy Magyarországhoz akar tartozni.

Később az nehezítette a falu lakosainak életét, hogy  medvéskertet létesítette a környéken. A sok megpróbáltatás miatt a falu lakossága kezdte elhagyni a települést, mígnem teljesen megüresedett.

A hely állítólag annyira hátborzongató éjszaka, hogy nem sokan merészkednek a környékre, pedig még a mai napig van mit elvinni onnan. Ódon, antik bútorok, hátrahagyott festmények, ülőalkalmatosságok igazi kincseket érhetnek egy-egy gyűjtőnek.

derenk-szellemfalu

Az a szóbeszéd kezdett el terjedni, hogy az üres faluban éjszaka szellemek kísértenek.

Tudni olyan beszámolókról is, miszerint a környéken elhaladó autósok szokatlan fényeket láttak a faluban, mintha még mindig laknának ott. A valóságban azonban már az égvilágon senki sem él benne, csak a halottak kísértenek...

A szatmárcsekei csónakos fejfás temető lidércei

Szatmárcseke legnagyobb látványossága a népi csónakos fejfás reformátustemető. Lenyűgöző látványt nyújt a megközelítőleg 600 ember nagyságú, a csónakba fekvő embert, illetve stilizált emberi fejet szimbolizáló sötét fejfával teli sírkert.

Az utóbbi évtizedekben több beszámoló is arról írt, hogy éjszaka árnyszerű lidércalakokat lehetett látni a temetőben.

Ráadásul még egy titok borzolja a kedélyeket a temető kapcsán. Mégpedig a fejfák eredete.

szatmarcseke-csonakos-fejfas-temeto

Nincs egységes magyarázat ugyanis arra, hogy hogyan keletkeztek, vagy ki tette őket oda.

Egyesek úgy hiszik, hogy az ősi ugor temetkezési szokás egyik emléke. Mások szerint egy áradás következtében csak csónakkal tudták elvinni a holttesteket a temetőbe viszont errefelé ladikkal jártak és a deszkás, bárkás, és félbárkás temetkezésnek volt hagyománya.

Egy azonban bizonyos: rengeteg paranormális jelenséget láttak és tapasztaltak itt napnyugta után. Állítólag ha kellően sokat éjszakázunk kint egy diktafonnal, akkor sikerül elkapni egy-egy szót, vagy szófoszlányt a túlvilágról...

Betyárok szelleme a Bakonyban

savanyko-joskaBetyárok szelemét vélik látni időnként a Bakonyban.  A híres betyár, Savanyó Jóska sírhelyénél a Balaton-felvidéki Tótvázsonyban

gyakran tapasztaltak megmagyarázhatatlan jelenségeket az utóbbi évtizedekben.

A betyár birkalopással kereste kenyerét eleinte, azonban nem kellett neki sok idő, hamar az egyik legnagyobb betyárrá nőtte ki magát országszerte. Sokan rettegtek tőle, pedig alacsony, alig 159 centiméteres férfi volt.

Éppen ez a tulajdonsága tette lehetővé, hogy mindig el tudjon bújni, a legkisebb helyeken is, így cselezve ki a törvény katonáit.

savanyko-joska-sirjaAzonban minden nagy banditát utolér a végzete. Egy esős napon, 1884-ben mulatozás közben elfogták, a halápi csárdából hurcolták el. A rablások mellett gyilkosságokkal is megvádolták, ám ezek többségét nem tudták rábizonyítani, ennek ellenére életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

1906-ban kegyelmet kapott, de egy évre rá saját kezűleg vetett véget kalandos életének.

Állítólag szelleme visszajár kísérteni, mert a túlvilágon sem tudott abba belenyugodni, hogy ártatlanul vádolták meg gyilkossággal.

Többször látni vélték szellemét, de volt olyan is, aki transzba esve beszélgetett vele egy médium segítségével. A betyár szelleme a szóbeszéd szerint azóta sem békélt meg, és még most is ott kísért a környéken, időnként pedig fel-feltűnik a Bakony sziklás vidékein.

paranormál érdekes érdekesség megmagyarázhatatlan magyarország magyar


Megtekintések száma: 35694

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet