​Magyarország a történelem jó oldalán áll: megnyitja az EU a pénzcsapokat

2022. március 9., szerda
Az Európai Bizottság alelnöke fontos bejelentést tett.

Magyarország a történelem jó oldalán áll – mondta pénteken Margarítisz Szkínász a sajtó képviselőinek, és hangsúlyozta:

Nem lesz kötelező elosztási kvóta, a háborús menekültek szabadon mozoghatnak az unióban, és önkéntes alapon fogadhatják be őket a tagállamok.

Az Európai Bizottság alelnöke, aki egyben az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos is, hangsúlyozta: bőkezű támogatási csomagot terveznek a menekülthullám frontvonalában lévő tagállamok számára.

Az EU “megbocsáthat” Magyarországnak?

„Amikor Magyarországra érkeztem, egyből a határra mentem, és igen pozitív benyomásokat szereztem. Rendezett körülményeket találtam, nem volt semmi pánik, és jól szervezett volt a menekültek fogadása.

Külön elismerést érdemel, hogy a hatóságok és a civil szervezetek, valamint az egyszerű állampolgárok mind együttműködtek a menekültek fogadásában”

– mondta pénteken Margarítisz Szkínász azon a pénteki sajtóbeszélgetésen, amelyet magyarországi látogatása keretében szerveztek.

Az Európai Bizottság alelnöke hangsúlyozta: történelmi, példa nélküli döntés volt, amikor csütörtökön egyhangúan megszavazták, hogy általános oltalmazotti jogállást kapjanak az Ukrajnából érkezők.

Magyarország a történelem jó oldalán

Találkoztam a miniszterelnökükkel, akit nagyon felkészültnek találtam. Tökéletesen tisztában volt az európai helyzettel és a jelenlegi válság nemzetközi aspektusaival.

Azt mondta nekem, hogy ezúttal az erkölcsi segítségen kívül jelentősebb lépésekre is szükség lesz.

Biztosítottam arról, hogy jövő kedden elfogadunk egy támogató csomagot, hogy segítsük azokat az EU-s tagállamokat, amelyek a menekülthullám frontvonalában vannak.

Később pedig még több forrást biztosítunk majd.

Összességében nagyon pozitív benyomásokat szereztem itt, és meggyőződhettem arról, hogy Magyarország a történelem jó oldalán áll

– fejtette ki az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.


Megtekintések száma: 3068

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet