Magyarország az óceán partjára kerülhet!

2017. március 17., péntek
Nem elírásról van szó. A jövőben kis hazánknak homokos tengerpartja lehet.

A legtöbb magyar mindig is arról ábrándozott, hogy egy nap majd homokos tengerparton sütteti magát. A régi időkben, ha nem úgy alakultak volna a dolgok, ahogyan alakultak, ez ma nem csak egy ábránd lenne.

Azonban nem jelenti ez azt, hogy mindig is így lesz, és hogy sohasem valósul meg. Illetve azt is mondhatnánk, hogy egyszer már megtörtént, a nagyon távoli múltban.

Magyarországnak ugyanis igen jó eséllyel tengerpartja lehet újra. Igen, jól olvastad! A gond azonban csak annyi, hogy ezt mi már nem érjük meg.

Ugyanakkor utódaink, sok millió év múlva - ha lesz még magyarság - újra magyar tengerparton sütkérezhetnek.

A jövőben kialakuló egyetlen szuperkontinens, a Pangea Proxima ugyanis olyan kontinens lesz, melynek pont az egyik partjára kerülhet Magyarország a számítások, geológiai kalkulációk szerint.

Korábban egy múltbéli szuperkontinenst, a Pangeát szimulálták hasonlóképpen. Akkor azt nézhette meg a közvélemény, hogy milyen is lehetett az országok elhelyezkedése a múltban, mikor még ne váltak szét a kontinensek - mint a képen.

Nemrég szakemberek végeztek új számításokat, csak most egy újraegyesülő folyamatra, melynek során létrejön a jövőbeli Pangea Proxima. Elmondásuk szerint az eredmények nagyon kísértetiesen hasonlítanának az eredeti Pangeahoz, de folyamatosan változna a szuperkontinens.

Erre a korábbi múltbáli szuperkontinens szimulációra hasonlítana leginkább a jövőbeli szuperkontinens is.

Így történhetne újra meg, hogy hazánk az óceán partjára kerülne.

És ez még nem minden: ahhoz, hogy eljussunk Kínából Amerikába, nem kellene hajóra szállnunk többé, hiszen az egész Földön egyetlen kontinens létezne, ami teljesen egybefüggő lenne.

Mint az a térképen jól látszik, Magyarország éppen a nagy óceán partjára esne, így feltehetően enyhébb telünk és saját óceánpartunk is lehetne...

Az amerikaiak biztosan nem örülnének, hogy marokkóiak kerülnének a határaikra, Japán és Kína pedig karnyújtási közelségben lenne.

Szeretnéd, ha Magyarországnak lenne óceán partja? OSZD MEG másokkal is ezt az érdekességet!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarsag magyar


Megtekintések száma: 379688

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet