Magyarország és a magyarság ellen soha nem intéztek még ennyire aljas támadást: betiltották a magyar nyelvet!

2018. február 13., kedd
Olyan rendelet van láthatáron, ami megtiltja a magyar nyelv használatát az ukrán közintézményekben... OSZD MEG, ha te magyarként KIÁLLSZ az igazunk mellett!

Már a portás és a takarító sem beszélhet magyarul...

És ez nem valami valótlanság, vagy valami rémálomba illő jövő, ez a valóság.

Ukrajnában ugyanis nem szívlelik azt, aki magyarul beszél, és sokak szerint a most tervezett lépés egyértelműen egy jelzés hazánk felé...

Arról van szó, hogy ha lehetne, akár még a gyerekeknek is megtiltanák azt, hogy magyarul, vagy máshogy beszéljenek, mint az ukrán.

Sőt, szerintünk ha büntetni lehetne, akkor még a gyerekeket is meg mernék büntetni emiatt.

A tavaly szeptember végén hatályba lépett új ukrán törvénynek az oktatás nyelvéről szóló 7. cikkelye több ország, köztük Magyarország és Románia heves tiltakozását váltotta ki.

A jogszabály botrányos, és kimonjda:

Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán. Ennek megfelelően a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása csak az első négy osztályban lesz engedélyezett, az ötödik osztálytól felfelé a tantárgyak többségét ukránul oktatnák majd. 

Engedélyezi viszont a törvény két vagy több tantárgy oktatását más nyelveken, azaz angolul, illetve bármely európai uniós tagország nyelvén is.

Az ukrán oktatási miniszter, Lilija Hrinevics gőzerővel tolja végig a dolgot.

Az egész egy belső levelezésben szétküldött körlevélből derült ki, Magyarország tiltakozására egyértelműen számítani lehet, hisz mi a kinti magyarokkal vagyunk!

A magyarság betiltása nem lehet opció, ezt nem szabad hagynia senkinek.

A magyar nyelv betiltása ugyanis nagyon széles körű lenne.

Az óvodától az egyetemig, illetve az intézményvezetőktől kezdve a pedagógusokon, adminisztratív munkatársakon és portáson át egészen a takarítókig sokakat érintene, ők nem szólalhatnának meg magyarul, mert büntetnék őket.

Mára nyilvánvaló vált mik voltak a végső törekvések mögötti szándékok, és betiltották a kisebbségi nyelvek, valamint az orosz használatát az óvodákban, és az oktatási intézményekben.

Magyaként ezt viszont nem hagyhatjuk és minden erőnkkel tiltakoznunk kell ez ellen egy megosztással!

OSZD MEG másokkal is!

bizarr politika botrány felháborító


Megtekintések száma: 25012

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet