Magyarország gyógynövény nagyhatalommá válhat?

2018. augusztus 6., hétfő
Brutálisan nagy természeti kincseken ülünk?

Az emberek kezdenek rájönni arra, hogy a gyógynövények használata nem kuruzslás. A természetben szinte minden megterem, ami a hétköznapi – egyesek szerint a civilizációs betegségek – gyógyításhoz szükséges.

Ráadásul sokkal hatékonyabb – ha jól készítjük el – mert a természet nem téved, olyan vegyületekkel dolgozik, amik az ember számára részben sem ,,testidegenek”. - írja a Titokterminál.com

A füvesemberek igazi reneszánszukat élik manapság, ez pedig hazánkban kifejezetten érezhető. 

Az emberek az ő szavukra kezdenek visszafordulni a természet felé.

Ők azok, akiknek felbecsülhetetlen a tudásuk, hiszen olyan környezetben nőttek fel, ahol nem csak a gyógynövények hatását, lelőhelyeit, hanem elkészítésük módját is megtanulták – mely tudás évszázadok alatt halmozódott fel és csiszolódott tökéletesre.

Magyarország egyik ilyen füvesembere a 90 éves Szabó Gyuri bácsi.

Híressé a cukorbetegség elleni tea tette. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Lányával könyvet is adtak ki, melyben pontos leírások vannak arról mi, mire és hogyan való.

Na, de Magyarország, mint gyógynövény nagyhatalom? Igen! Akár azzá is válhat. 

A világpiacon egyre nagyobb a kereslet a gyógynövények iránt. Mivel hazánk adottsági alkalmasak arra, mint területileg, mint ökonómiailag, hogy ne csak magán célra szedjük a gyógynövényeket, az ország nagyjai rájöttek arra, hogy érdemes lenne ezzel az adottsággal kezdeni valamit.

A gyógynövényeket nem csak a gyógyszeripar, hanem a kozmetikumok gyártói, és az élelmiszer ipar is használja. 

Az elmúlt húsz évben a gyógynövények termesztése az egynegyedére csökkent.

Első sorban a vidéki foglalkoztatásban lesz szerepe a gyógynövénytermesztésnek, mivel a vadon termő gyógynövények nagy része a legelmaradottabb területeken van a legnagyobb számban.

Mivel a gyógynövények feldolgozása számtalan munkafolyamatból áll – a gyűjtésből, a válogatásból, az előkészítésből és feldolgozásból -, úgy vélik, százezer embernek adhat munkát.

Ez hasznos az ott élőknek, de az egész agrárágazatnak, és az országnak is.

A modern orvostudomány iszonyatosan gyors fejlődése következtében sokáig háttérbe szorult a gyógynövények otthoni használata. Volt idő, amikor gyakorlatilag a kuruzslással egyenértékűnek tekintették. Így elestünk sok olyan lehetőségtől, mely ember közelibb, esetenként jobb egészségmegőrző, gyógyító, mint a gyógyszervegyületek.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód gyógynövények


Megtekintések száma: 21862

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet