Magyarország rengeteg menekültet fogadott be: rés a pajzson? Mi történt?

2018. április 20., péntek




Brüsszel nyerésre áll, és még több menekültet akar kötelező kvótával átnyomja a nemzetállamokon! Borzalmas terv rajzolódik ki...

Magyarország fogadta be a legtöbb menekültet a tavalyi év szerint: sokkoló adat látott napvilágot!

Mégpedig az, hogy hazánk rengeteg menekültet, mintegy 1300 menekültet fogadott be. Erről az EU is tud...

Ez pedig azért fontos, mert a nemzeti kormányunk így próbált az EU kötekedő bürokratáinak eleget tenni, ennek ellenére az EU tervezete egyre durvább dolgokat írna elő a nemzetállamok, így Magyarország számára is.

Mégpedig azt, hogy az eddigieknél jóval több menekültet fogadjunk be.

Sokan már most felszólaltak ez ellen és hangoztatják, hogy ők már hónapokkal ezelőtt megmondták, hogy az először ártatlannak hangzó kvóta ötlete végig erre ment ki.

Hogy először csak néhány száz, majd ezer, végül pedig százezer számú nagyságrendben kelljen befogadni menekülteket.

A menekültügyi biztos elmondta, hogy tagállamok eddig 40 ezer áttelepítendő menekült befogadására tettek vállalást, Németország pedig a héten felajánlotta, hogy befogad további több mint 10 ezer olyan menekültet, akik a program keretében érkeznek az EU-ba.

„Ezzel teljesítettük célunkat, és úgy tűnik, meg is haladjuk majd” – mondta az uniós biztos.

A német kormány ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani, amikor a tét a nemzetközi szolidaritás – tette hozzá a görög konzervatív politikus, aki csütörtökön Berlinben tárgyal Horst Seehofer német belügyminiszterrel.

A brüsszeli bizottság tavaly szeptemberben hirdette meg az illegális migráció visszaszorítását célzó stratégiájába illeszkedő kísérleti programot, amelynek célja, hogy a különösen veszélyeztetett menekülteknek az irreguláris és veszélyes utak helyett biztonságos és jogszerű lehetőséget nyújtsanak az Európába jutáshoz, és az EU szolidaritást vállaljon a közösségen kívüli fogadó országokkal.

„Egyes tagállamok nagyon vonakodnak, kormányaik csak a hazai publikumra figyelnek, és nem Európára, de a bizottság megpróbálja meggyőzni ezeket a kormányokat” – tette hozzá.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek bevándorlás


Megtekintések száma: 13571





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet