Magyarországon is legalizálhatják végre az orvosi kannabiszt: elsöprő támogatás, hamarosan engedélyezhetik?

2023. szeptember 18., hétfő




Jöhet a nagy kannabisz forradalom?

Egy új felmérés szerint a magyarok többsége támogatná azt, ha hazánkban is legalizálnák az orvosi kannabiszt, azaz legálisan lehetne hozzájutni, orvosi javaslatra vagy receptre való felírásra.

Ez a világ talán már nincs is annyira messze.

Az elmúlt években ugyanis valóságos kannabisz forradalom söpört végig az egész világon, és a térképek “bezöldültek”, ugyanis számos országban legalizálták a gyügyhatású “csodanövényt”.

Még a lengyel szomszédainknál is legalizálták így adódott a kérdés, mi lesz Magyarországgal.

Most a Magyar Liberális Párt az orvosi kannabisz legalizációját sürgeti.

A Závecz Research országos reprezentatív kutatásából az derül ki, hogy a magyar társadalom sokkal jobban érti az orvosi kannabisz legalizációjának szükségességét, mint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

A felmérés szerint jelenleg a társadalom 61 százaléka támogatná az orvosi kannabisz legalizációját, 17 százalék ellenzi, 22 százalék pedig nem tud dönteni az ügyben – közölte.

Ez pedig elsöprő arány a kannabisz javára, mivel az a bizonyos 22% is meggyőzhető lenne, ha mindenki tudna pozitív egészségügyi hatásairól.

Már rég nem lenne szabad, hogy kérdés legyen az orvosi kannabisz felhasználása Magyarországon, s a 61 százalékos támogatás megkérdőjelezhetetlen felhatalmazás.

Mindezek fényében tarthatatlan, hogy az emberi erőforrások minisztere nem lép semmit az ügyben.

Reméljük, hogy az elkövetkező néhány évben nagy fordulat áll be, és ha szerencsénk van, könnyen lehet, hogy hamarosan Magyarországon is törvényesen lehet kannabiszhez jutni.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség kannabisz


Megtekintések száma: 69409





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet