Már 22 olyan űrből érkezett jel van, amit nem tudnak magyarázni: földönkívüliek üzennek a Földnek?

2023. augusztus 10., csütörtök
Érdekes, és egyben bizarr elmélettel álltak elő a tudósok.

Az FRB Fast Radio Bursts - azaz gyors rádiókitörés - olyan jelek, melyeket a tudomány és a csillagászat nem tudott hova tenni, és még ma is sok rejtély övezi őket.

Korábban már többször fogtak ilyen FRB-ket az űrből, és sokáig nem voltak biztosak benne a csillagászok, hogy ezek a jelek egyértelműem a földön kívülről származnak-e.

Azt már többször feltetették a kutatók, hogy ezeknek a rádiójeleknek egy része talán mesterséges eredetű, méghozzá idegen technológia által hajtott hatalmas űrhajók adása, vagy az űrbe sugárzott jele is lehet.

Ha így van, akkor az újabbakkal együtt összesen már 22 olyan jelre bővült azon jelek listája, melyeknek egyelőre ismeretlen az eredete, és melyeknél komoly a gyanú arra vonatkozóan, hogy egy fejlett civilizáció jelei lehetnek.

Most ráadásul egy újabb megdöbbentő tényre derült fény, ami szintén azt sugallhatja, hogy ezek a jelek mesterségesek. A nemrég érzékelt, el is nevezett FRB 150215 jelet a számítások szerint nem is lehetett volna érzékelnünk ekkora távolságból.

Ugyanis sikerült nagyságrendekben meghatározni, hogy ezek a jelek honnan erednek, és ez a kivételes jel is milyen forrásból érkezhetett.

Arra jutottak, hogy a távolságok miatt nem kellett volna soha érzékelnünk a jeleket, ha ezek a jelek természetes forrásból származnak.

Ha viszont ennyire erősen sugároznak, és ilyen tisztán kivehetőek, szinte bizonyos, hogy mesterségesen felerősített jelek lehetnek.

A tudósok nemrégiben bebizonyították, hogy az FRB jelek egy jó része egy idegen galaxis felől érkezik hozzánk: vagyis földönkívüli eredetük egyértelmű.

„Most már tudjuk, hogy az egyik kitörés egy a Földtől 3 milliárd fényévre lévő törpe galaxisiból jött" - nyilatkozták a csillagászok.

Annyira messze van ez a galaxis, hogyha valóban idegenek küldték, akkor nem kizárt, hogy már régen nincsenek ott, ahonnan a jel érkezett, esetleg kipusztíthatták magukat. De a jel erősségének szokatlan rejtélye, és az, hogy az FRB-k eleve eltérnek a természetes rádiójelektől, komoly esélyt ad az idegenekkel kapcsolatos magyarázatokra.

Még sok kutatásra van szükség, és a jeleket alaposan meg fogják még többször vizsgálni, ugyanis korábban már az is felmerült, hogy ezek a jelek konkrét értelmes üzenetet is tartalmazhatnak.

Ha így van, meg kell találnunk a megfelelő technológiát és jelrendszert az üzenet olvasásához.

Ezzel ugyanis - ha megfejthetővé válik, és kiderül, hogy tényleg értelmes szekvenciákat tartalmaz - egyúttal bizonyítottá válhat az idegenek léte az univerzumban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók földönkívüliek idegenek csillagászat univerzum idegen civilizáció


Megtekintések száma: 362176

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet