Már biztos: Kapcsolat van a mobiltelefonok és a rák között

2016. május 28., szombat
Az amerikai kormány által készített mélyreható tanulmány  szerint a telefonok ténylegesen rossz hatással vannak az egészségünkre, és képesek daganatos megbetegedéseket okozni. A kutatásban patkányokon tesztelték a mobilok által általánosan kibocsátott rádiófrekvencia hatását. A vizsgálatok után az állatok szervezetében agy- és szívtumorokat találtak. Évtizedek óta mérgez minket a rádiófrekvencia, és a kompetens cégek már korábban is tudtak róla, mégsem tettek semmit ellene?

Eldőlt az egyik legfontosabb kérdés, mely a rák kapcsán foglalkoztatja az embereket. Bizonyítottak dákot okozhat a sok telefonálás. Ezt egy friss, állatokon végzett kutatás bizonyította be szakmailag dokumentálva.

A kutatásban patkányokon tesztelték a mobilok által általánosan kibocsátott rádiófrekvencia hatását. A vizsgálatok után

az állatok szervezetében agy- és szívtumorokat találtak, aminek kialakulásához az orvosi szakértők elemzése szerint egyértelműen a rádiófrekvencia vezetett.

rakos-sejtek

A két éven át tartó kutatás során 2500 patkányt figyeltek meg a tudósok.

Az Egyesült Államok kormánya 25 millió dollárt – átszámítva körülbelül 7 milliárd forintot – költött a kutatásra, így minden bizonnyal a legnagyobb és legalaposabb is a témában.

Vége a korszaknak, amikor az emberek azt hangoztatják, hogy a telefonoknak nincs egészségügyi kockázata

– mondta Ron Melnick kutató a Wall Street Journalnak.

A kompetens cégek már rég tudták, mégsem tettek semmit?

Mindeddig óriási veszélynek voltunk kitéve, és a felfedezés, illetve a tény orvostudomány szempontjából való bebizonyítása rávilágított egy nagyon komoly kérdésre, mely a jövőben rengeteg vitát szülhet.

rakot-okoz-a-mobiltelefon

Ugyanis a téma azonnal arra a kényes kérdésre terelődik majd, hogy ha ennyire káros a mobiltelefonok rádiófrekvenciája, fognak e tenni ellene valamit? Átállnak egy másik rendszerre? Kifejlesztenek valami jobbat, így, hogy mostmár bizonyítottan képes halált okozni?

Ráadásul felvetődik a felelősség kényes kérdése is. Vajon erről hány kompetens cég és szakember tudott, és ha tudtak róla, miért nem tettek ellene valamit?

Persze ne legyünk naivak, túl nagy biznisz volt annak idején a mobiltelefonok egyre terjeszkedő piaca. Képzeljük csak el, hogy odaáll egy tudós, és azt mondja: ezt ne csináljátok, nagyon káros, emberek millióinak életét fogja kioltani.

[caption id="attachment_3610" align="aligncenter" width="740"]rakos-beteg Felelősségre fognak valaha vonni valakit?[/caption]

Valószínűleg még abban a pillanatban egy hirtelen lendülettel félreállították volna, mert a pénz nagy úr. Ők ezzel óriásit kasszíroztak. A rengeteg áldozat pedig csak lábjegyzet a negyed éves jelentésükben.

Ráadásul a mikrohullámú sütők, vagy a wifi által okozott állítólag szintén káros sugárzások ügye is újra elő fog kerülni minden bizonnyal. Ha ezekről később szintén bebizonyosodik amit sejteni lehet, akkor még nagyobb botrányok robbanhatnak ki.

tudomány rák rákkutatás


Megtekintések száma: 19083

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet