Már ebben az évszázadban felfedezzük a földönkívülieket – állítja egy kutató

2019. március 29., péntek
Sokak szerint óriási bejelentés várható a NASA háza tájáról!

Jill Tarter, a SETI Intézet egyik vezető kutatója szerint legkésőbb 2100-ban fogjuk felfedezni az első idegen létformákat.

Jill Tarter a Floridai Műszaki Intézetben tartott, A Cosmic Perspective: Searching for Aliens, Finding Ourselves című előadásán fogalmazta meg a fenti állítást 

– írja az IFLScience.

A szakértő a SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence, azaz a Földön Kívüli Intelligencia Keresése) Intézet Bernard M. Oliver Székének vezetője. Tarter célja az, hogy az efféle figyelemfelkeltő előadásokkal növelje az ATA (Allen Telescope Array) támogatóinak számát.

Úgy gondolom, hogy ebben a században fel fogjuk fedezni az életet a Földön túl

– mondta Tarter hallgatóságának. 

A kutató szerint az idegen életet biológiára vagy technológiára utaló nyomok segítségével azonosíthatjuk majd a Naprendszerben vagy azon kívül, az exobolygókon.

A SETI Intézet a NASA saját programjának indulása után magánszervezetként folytatta munkáját. Az intézet az elmúlt években az ATA segítségével mintegy 20 000 közeli csillagot vizsgált meg mesterséges jelek után kutatva. A szakértők bíznak benne, hogy a távcső fejlesztésével még pontosabb méréseket végezhetnek.

Tarter szerint már megtervezték a teleszkóp a második generációs műszereit, most pedig megpróbálják összegyűjteni a megvalósításhoz szükséges összeget. 

A szakértő úgy véli, hogy a SETI számára kiemelten fontosak a fejlesztések, hiszen egy generációkon átívelő kutatásról van szó.

Az intézet az ATA átalakítása mellett a Laser SETI létrehozásán is dolgozik. Ezen program célja az, hogy az idegen civilizációk által létrehozott lézerek nyomát keressék az éjszakai égbolton. 

Ehhez 96 kamerát helyeznének el a Föld 12 különböző pontján, melyek látható és infravörös fényben folytatnának megfigyeléseket.

OSZD MEG másokkal is!

forrás: 24.hu

tudomány ufó ufók nasa idegenek


Megtekintések száma: 39900

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet