Már félmillió évvel ezelőtt feltalálták az elektromosságot? Ijesztő bizonyítékok

2023. augusztus 30., szerda




Elképesztő leletek hazudtolhatják meg az emberi történelmet.

Az emberiség történelmét alapjaiban rúghatja fel az a lelet, amit sokan csak Coso-leletként emlegetnek, ugyanis ez a lelet ékes bizonyítéka lehet annak, hogy az ősi időkben már létezett egy civilizáció, mely ismerte az elektromosságot.

Ami még ennél is megdöbbentőbb: közel sem biztos, hogy ez a civilizáció az emberiség volt, mert annál jóval régebbi nyomokról van szó.

Habár napjaink modern homo sapiens sapiens a csúcstechnika királya, közel sem gondolták volna a régészek, hogy valaha előkerülnek olyan dolgok a föld mélyéről, melyek azt sugallják, hogy nem mi voltunk az elsők, akik feltalálták, és használták is az elektromosságot.

Ott van a bagdadi elem, vagy az Egyiptomban annak idején használt oszlopok, melyek rendeltetése sokáig ismeretlen volt, ám később úgy gondolták róluk, hogy elektromos eszközök voltak.

Arról a rejtélyes egyiptomi freskóról nem beszélve, mely egyfajta áramgenerátort vagy valamiféle elektromos energiával működő - vagy azt előállító - eszközt ábrázol.

De miről is van szó, és miért ennyire jelentős a dolog? Egyrészt páratlan felfedezés, másrészt a régésztársadalom folyamatosan megpróbálja az emberek elől eltitkolni az ehhez hasonló dolgokat.

Ugyanis nem mindenkinek érdeke, hogy az emberiség megismerje saját, igaz történelmét. Azt, hogy honnan származik, és miből lett.

És azt, hogy a Földön nem mi vagyunk az első emberi civilizáció, mely kialakult, és evolúciósan kifejlődött.

Sőt, ami azt illeti, mi már a Föld sokadik "emberi generációja" vagyunk.

Sokan eleve azt nem értik, hogy miért gondolja azt ma az emberiség, hogy mi találtuk ki az elektromosságot, és hogy korábban nem létezett ilyen a bolygón?

Több olyan elhagyatott, ma alig, vagy egyáltalán nem lakott ősi egységben találtak már olyan barlangokat, melyekben olyan falrajzokat, freskókat leltek fel, amik egyértelműen arra utalnak, hogy modern technológiával dolgozhattak az ott élők.

1961. február 13-án Wallace Lane, Virginia Maxey és Mike Mikesell érdekes ásványi anyag mintákat kerestek, különösen geódákat az ajándékboltjuk számára a kaliforniai Olancha-ban.

Olancha területétől északkeletre a Coso-hegységbe sodorta őket a kutatás, ahol rábukkantak valamire, ami mindent megváltoztatott.

Különféle mintákat gyűjtöttek az egyik tó - Owens-tó - kiszáradt medrében, majd a mintákkal hazatértek. Amikor otthon megnézték a mintákat, az egyikben váratlanul egy olyan valamire találtak, mely a geóda kettévágásakor még a pengét is eltörte.

Abban a geódában végül egy üreget találtak, amiben egy kör alakú kemény valami volt. Mint később kiderült, ez leginkább egy porcelán hengerre hasonlított.

A furcsa porcelán henger közepén egy 2 milliméter átmérőjű tengely talált fényes fémből. A fém tengely úgy tűnt, mintha egy mágnes lenne, de a tárgynak más furcsa tulajdonságai is voltak. A felszíne nagyon durva volt, és úgy tűnt, mintha megkövesedett kagylókkal lenne körbevéve.

Ami még ennél is megdöbbentőbb volt, hogy egy mágneses fémből készült tárgy is volt az egésznek a közepén. A "gond" csak az volt, hogy elméletileg ilyet akkor nem tudtak előállítani, tehát nem is lett volna szabad léteznie.

A belső réteg különös módon hatszögletű volt, és egyfajta héjat képezett a porcelán körül, belül pedig egy elnyűtt rézréteg volt.

Azonban nem értette senki, hogy kerülhetett ez a valami egy 500.000 éves zárványba. Ugyanis a különös "szerkezet" ténylegesen ott volt, és nem utólag került bele, ezt sikerült a rétegek vizsgálatával bebizonyítani.

Olyan volt, mint egy gyújtógyertya. Azonban nem lehetett fél millió éves, mert az az emberi civilizáció hajnala előtti időket vetné fel, és nem lehetne megmagyarázni, hogy akkor ki, vagy kik készítették.

Ugyanis ez szemmel láthatóan egy gépezet, egy jóval nagyobb gépezet egy darabja lehetett. Valami bonyolult, elektromos elven működő gépezeté. A röntgenvizsgálatok során az is kiderült, hogy egy tekercs van a tárgy belső részében, a másik részén pedig egy hüvely. Ilyen precíz leletet soha nem találtak, pláne olyat, ami modern technológiák nyomait viseli magát, és fél millió éves.

Évekig ki volt állítva Wallace Lane, a titokzatos 500 ezer éves lelet három felfedezője egyikének otthonában. 1969-ben Lane egy 25.000 dolláros ajánlatot kapott a rejtélyes tárgyra, de nem volt hajlandó eladni.

Sokan vélik úgy, hogy a tárgy egy elektromos eszköz darabkája lehetett, és valójában nem a mostani emberiség műve, hanem az előttünk a Földön élő, majd kipusztulós civilizáció nyomai.

A régészek egy kis része nyitott az efféle dolgok felé, és úgy gondolják, hogy az emberiség előtti időkből származó civilizációk nyomai azért nehezen megtalálhatóak, mert annyira régen voltak, hogy azóta a leletek többsége megsemmisült és az idő áldozata lett.

Az időnként ehhez hasonló leletek előkerülése azonban megerősít minket abban, hogy van valami, ami arról tesz tanúbizonyságot, hogy nem mi vagyunk az első humanoid faj, mely a Földön kialakult.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély ősi tudás előző emberiség rejtéylek ősi idgeenek


Megtekintések száma: 553481





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet