Már nincs sok hátra: mindenki ezt a történelmi jelentőségű égi jelenséget várja!

2018. március 7., szerda




A hónap végén jön! Már felhívták a világ figyelmét a várható veszélyre is, amit magával hozhat! OSSZUK MEG mindenkivel!

A hatóságok és maga az Európai Űrügynökség pontosította a firss adatokat, ezek alapján felhívjáka boylgó valamennyi országának a figyelmét - a lakosságét is - hogy a közelgő égi katasztrófa hamarosan látható lesz.

Még nem tudni, mennyire lesz látványos a hó végén érkező, a Föld légkörébe is belépő jelenség, de a szakemberek szerint darabjaira fog hullani, és régiótól, valamint éghajlati viszonyoktól függően igen látványos lehet.

A légkörbe való belépés során ugyanis hatalmas fényjelenség közepette fog elégni egy jó része.

Azonban megvan a maga veszélye is, ugyanis nem mindneki ért egyet abban, mi is fog történni...

A Tienkung-1 űrállomás egyes darabjai ugyanis elérhetik a felszínt is, így ha lakott területre zuhannak, nem csak károkat hanem katasztrófát is okozhatnak.

Kicsi a valószínűsége, hogy lakott területen landoljon, de gyakorlatilag az utolsó pillanatig kérdéses lesz a tényleges régió, ahová zuhant. Ez pedig hatalmas kockázat.

Az új becslés alapján a 8,5 tonnás űreszköz március 24. és április 19. között zuhanhat le a Földre.

Az ESA Európai Űrmegfigyelési Központ űrtörmelékkel foglalkozó hivatalának közleménye alapján a Tienkung-1 az északi szélesség 43 és a déli szélesség 43 foka között bárhol beléphet az atmoszférába.

Az ESA szerint nem lehet pontosan meghatározni, hogy az eszköz hol és mikor fog lezuhanni.

A Tienkung-1-et 2011 szeptemberében bocsátották fel. A kísérleti űrállomás feladata az volt, hogy segítse Kínát a technológiák finomításában. 

Az ázsiai ország azt tervezi, hogy a Tiangong-1 missziójának eredményeit felhasználva a 2020-as években egy legénységet is befogadni képes űrállomást állít Föld körül pályára.

Március 24. és április 19. tehát érdemes lesz nagyon résen lenni, és feltekinteni az égre, hátha szerencséd lesz, és valami igazán látványos és történelmi dologban lesz részed!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség csillagászat felhívás veszély


Megtekintések száma: 115661





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet