​Márki-Zay továbbra is fegyverek szállítását követeli Ukrajnába

2022. március 5., szombat




Továbbra is azt követeli Márki-Zay Péter, hogy hazánk területén szállítsanak fegyvereket Ukrajnába. A baloldal jelöltje egy minapi záhonyi fórumon nem először nevezte árulónak Orbán Viktort amiatt, hogy a miniszterelnök kitart álláspontja mellett, és nem akarja háborús veszélynek kitenni Magyarországot.

Márki-Zay Péter ismét azért támadta a kormányt, mert nem enged fegyvereket szállítani az ország területén az ukrajnai háborúba. Emiatt a baloldal miniszterelnök-jelöltje árulónak titulálta Orbán Viktort a baloldali lista Záhonyban tartott kampányeseményén. 

Holott a Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó döntés épp a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné.

Arról nem is beszélve, hogy ebben a helyzetben számos más állam is meglehetősen óvatos, például a korábbi tervekkel ellentétben Nyugat-Európából sem érkezik Ukrajnába többtucatnyi vadászrepülő.

A VÉGLETEKIG KIÉLEZETT KONFLIKTUS RENDKÍVÜLI KÖRÜLTEKINTÉST IGÉNYEL A KÜLSŐ ORSZÁGOKTÓL.

Márki-Zay azt is a kormány szemére vetette, hogy néhány éve Oroszországnak lehetővé tette, hogy fegyvereket szállítson Szerbiába. Ám az nem összevethető az ukrajnai szituációval, egyrészt azért, mert 2019-ben nem volt háborús helyzet. Ezt még Soros blogja, a 444.hu is el kellett ismerje: 

„Azok a fegyverek nem háborús zónába, hanem Szerbiába mentek, ahol egy katonai bázis épült éppen Nis közelében, orosz részvétellel". Ráadásul az oroszok akkor nem szárazföldön szállították a fegyvereket, hanem egy polgári teherszállító repülőgéppel, így a magyar kormánynak nem is állt módjában megtiltani a szállítást, mert nem kellett hozzá engedély. 

Érdemes megjegyezni, hogy bár Gyurcsány jelöltje a kampányában „szeretetországot" vizionált, mégis jórészt gyűlöletkeltő megnyilvánulások tapasztalhatók tőle.

A JELENLEGI HÁBORÚS HELYZETBEN EZEK A SZERENCSÉTLEN, VAGY ÉPPEN ROSSZINDULATÚ KIROHANÁSOK NÖVELHETIK ANNAK ESÉLYÉT, HOGY MAGYARORSZÁG BELESODRÓDJON A SZOMSZÉDUNKBAN ZAJLÓ FEGYVERES KONFLIKTUSBA.

Emlékezetes: Márki-Zay egyebek mellett a kárpátaljai magyaroknak is nekitámadt, amikor oroszbarátnak nevezte őket, s azt állította, hogy csak azért „kell" Magyarországra jönniük, hogy a Fidesz-KDNP-re szavazzanak a választáson. 

Arra pedig még a legnagyobb összeesküvés-hívők is csettintenének, hogy azt hangoztatta: Orbán Viktor egy személyben (!) tehet a háború kirobbanásáról, s hogy az orosz elnökkel folytatott megbeszélésen részt vett annak előkészítésében.


Megtekintések száma: 3094





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet