Marsi élet? Megrázó dolgot találtak a vörös bolygó felszínén!

2017. november 25., szombat
Mégsem egy halott bolygó?

A Marsról egyes mainstream tudományi körökben szokás azt hinni és gondolni, hogy egy alapvetően hideg és halott bolygó, és hogy mindig is az volt a múltban is.

Noha egyre több bizonyíték kerül elő arról, hogy több milliárd évvel ezelőtt tele volt élettel és vízzel, napjaink vaskalapos tudósai máig ezt is kétségbe vonják, és csak kevesek nyitottak a teóriára.

Szép lassan fordult a kocka, mára már a NASA legtöbb szakembere is egyetért abban, hogy VOLT valamiféle élet a Marson.

Most pedig egy olyan megrázó dolgot találtak, ami rávilágít arra, ahogy a Marson még most is lehetne élet, és talán van is...

Eleve furcsa az, hogy napjainkban az átlaghőmérséklete megközelítőleg -55 Celsius-fok. Meglepő, hogy geológiai szempontból a közelmúltban egyes gleccserek mégis tudtak olvadni. A Frances Butcher, az Open University munkatársa által vezetett csapat azokat a marsi gleccsereket vizsgálta, melyek az égitest egyenlítője és pólusai között helyezkednek el.

A kutatók az egyik jégtömeg alatt olvadékvíz által kialakított üledékgerincet, úgynevezett ózt azonosítottak. Hasonló képződmények a Földön is előfordulnak, ezeket olvadt gleccservíz rakta le Észak- és Közép-Európa területén, a jégkorszak alatt.A felfedezés megdöbbentő, mivel korábban egyetlen hasonló struktúrát találtak a vörös bolygón, ami erre utalhat.

Ezek 110-150 millió évesek lehetnek. vagyis a közelmúltban még bizonyosan víz borította a Marsot. Ez azért érdekes és szenzációs eredmény, mivel előrevetíti azt, hogy ennyi idő alatt a víz nem tűnhetett el teljes mértékben egy egész bolygóról.

Ez egy sokkal lassabb folyamat, ami akár fél, vagy egy milliárd évet is igénybe vehet...

A gleccserek mélyén megjelenhettek a mikroorganizmusok, melyek még most is ott lehetnek, de talán egyszerűbb, puhatestűekből álló életformák is kialakulhattak a Mars felszíne alatt, mely több méter mélyen talán kellően nedves ahhoz, hogy megfelelő közeg legyen a számukra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen mars élet a marson űrkutatás


Megtekintések száma: 32864

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet