Másodpercek alatt fel lehet majd tölteni a Tesla autókat: ezt ígéri Elon Musk

2016. december 29., csütörtök
Ha elkészül a Tesla Motors által fejlesztett új, szupertechnológiára alapuló akkumulátor, minden eddiginél rövidebb töltési ideje lehet az autóknak. Jóval rövidebb, mint egy hagyományos, benzinkúton való tankolás.

Elon Musk, és a Tesla szárnyal. Nem csak, hogy idén végre nyereségessé vált a cég hosszú évek befektetései után, de jobbnál jobb technológiai megoldásokat villant a tudományos világ, és a piac számára.

Önvezető autóik egyre jobb eredményeket produkálnak, és már-már hihetetlen módon teljesen hibamentesen el tudnak jutni A-ból B-be balesetek nélkül.

Az autók egy töltéssel való hatótávja is jelentős javuláson ment át, arról nem beszélve, hogy Elon Musk nemrég olyat jelentette be, ami alapjaiban határozhatja meg majd az elektromos autók piacát és annak jövőjét.

A töltés problémája a Tesla mérnökeit is régóta foglalkoztatja: a Tesla Motors-alapító Elon Musk Twitter-bejegyzése szerint, hatalmas technológiai ugrás előtt áll a töltési technológia: egy autó feltöltése akár egy másodperc alatt is megtörténhet.

A piaci elemzők arra következtettek, hogy talán már jövőre, azaz 2017-ben elkészülhet egy olyan akkumulátor prototípus, ami a cégvezér által sejtelmesen elhintett szupertechnológián alapulhat.

Jelenleg ugyanis sokan azért ódzkodnak elektromos autó vásárlásától, mert nincs akkora erő az autóban, és nem lehet nagy távokat megtenni vele, valamint a töltési idő sem éppen kevés. Az autó erejének kérdését sikeren leküzdették az elmúlt évek fejlesztései.

A töltőállomások telepítése is egyre jobban beindult, és hamarosan nem lesz gond a töltés a világ egyetlen fejlett országában sem.

Nemrég még a Tesla autók működési idejét is jelentősen ki tudták bővíteni, így egyetlen komoly kihívás maradt: egy viszonylag gyors töltési módot biztosítani ezeknek a járműveknek.

Elon Musk szerint a cége közel jár a sikerhez és hamarosan olyan akkumulátorral rendelkező Tesla kocsikat tudnak gyártani, melyeket a töltőállomásokon másodpercek alatt lehet majd feltölteni.

Vagyis rövidebb idő alatt, mintha egy hagyományos autót tankolnánk tele.

Ha ezt meg tudja lépni a Tesla, akkor az óriási löketet adhat az elektromos autók piacának, ugyanis nem csak, hogy gyakorlatilag a paramétereiket tekintve már nem csak, hogy versenyezni tudnak a klasszikus személygépkocsikkal, de meg is tudják verni azokat gyorsaságban, stabilitásban, vagy akár kényelmi szempontból is, hiszen a másodpercek alatti feltöltés egyedülálló lehet.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 36700

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet