Meddő lesz a jövő társadalma? Drasztikusan romlik az emberiség szaporulata!

2017. augusztus 17., csütörtök




Egyre inkább romlik a spermiumok minősége világszerte, és a nők teherbeesési képességei.

Aggasztó biológiai folyamatok

Egyre inkább ketyeg a nyugati társadalmak biológiai órája. Nem csak az a probléma, hogy a társadalmi berendezkedés miatt egyre később vállalnak gyereket az emberek, hanem biológiailag is aggasztó tendenciák zajlanak.

A meddőnek tűnő párok hatvan százalékánál a férfi megtermékenyítő képességével van baj. A spermiumok száma ugyanazon korban évről-évre egyre lelombozóbb statisztikákat mutat.

Vagyis az emberi társadalom lassan el fog öregedni, mert a nők egyre nehezebben fognak tudni teherbe esni. A gyerekek születési aránya is le fog csökkenni, és a jövőben, ha ilyen tendenciák fognak uralkodni, akár az egész társadalom is meddővé válhat bizonyos értelemben.

Az elmúlt nyolcvan év során a fér­fiak spermiumszáma so­kat romlott, negyvenéven­te feleződött. Ezért nem mindegy, hogy a férfiak mikor lesz­nek apák.

De még az év, amikor először gyereket vállalnának is egyre inkább kitolódik.

A spermiumok minőségének romlásának rejtélyes okát rengeteg tudós vizsgálja már évek óta, de még mindig nem tudni, hogy pontosan mi okozhatja.

Talán napjaink káros életvitele, a rengeteg stressz, vagy a vegyszerekkel és tartósítószerekkel teletömött élelmiszerek, de okolható ezért még a légszennyezés, vagy a mobiltelefonokból érkező sugarak is.

A társadalom is lehet róla

Az édesapák átlagos életkora Magyarországon 1990-ben 28,6 év volt, 2013-ra 34 év lett, a világba is hasonló arányokkal rendelkeznek az egyes nemzetek.

A kedvezőtlen biológiai folyamatokat még jobban ronthatja az, hogy az emberek egyre később vállalnak gyereket. Sokszor ezt a gazdasági, és szociális körülmények sem teszik lehetővé.

Alapvető tapasztalat és tendencia, hogy a nyugati civilizációk egyre inkább csökkennek szaporulatot tekintve, míg a keleti, fejlődő országokban ez a szaporodási kedv egyre magasabb.

Azonban ahogy majd az évtizedek alatt felzárkóznak a különböző nemzetek ehhez az életszínvonalhoz, ott is kialakulhat ez az általános terméketlenség jelensége.

Nemrégiben napvilágot látott a hír, hogy már az ENSZ-et is aggasztja, hogy ilyen gyors ütemben öregszik el a társdalom.

Az öregedés 2050-ig a jelenlegi 8,5 százalékról 17 százalékhoz közeli szintre emelkedhet a 65 éven felüliek aránya.

A National Institute of Aging adatai szerint az idősek arányának növekedése a világ minden országában megfigyelhető, s ezen a téren az Egyesült Államokat számos európai és ázsiai ország is megelőzi.

Az előrejelzés szerint az Egyesült Államokban a következő három évtizedben csaknem duplájára nő a 65 évesek vagy annál idősebbek száma és 2050-re eléri a 88 milliót. Hogy ez meddig folytatódik, nem tudni, de az biztos, hogy idővel tennünk kell majd ellene valamit.

tudomány az emberiség jövője kataklizma


Megtekintések száma: 73976





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet