Meddővé válhat a nyugati civilizáció? Veszélyben a férfiak nemzőképessége!

2017. július 27., csütörtök




Egy új tanulmány hihetetlenül riasztó statisztikája egy 1973 óta kibontakozó folyamatról számol be. 30 éven múlva már nem fog több gyerek születni?

Valamilyen rejtélyes oknál fogva egyre gyengébb a nyugati társadalmakban megtalálható férfiak nemzőképessége világszerte.

Ez ugyanúgy megfigyelhető Európában, mint Amerikában, vagy Ausztráliában, és a tendencia egyre aggasztóbb ütemet diktál.

Vagyis elképzelhető, hogy a legpesszimistább becslések szerint 2050-re már nem fognak új gyerekek születni, mivel minden férfi meddővé válhat, legalábbis a nyugati társadalmakban...

A nyugat tényleg történelmi "végóráit" éli? Sokan úgy hiszik, hogy a most közzétett friss tanulmányban leírtak egy ilyen jelként foghatók föl. 1973 és 2011 között 52,4 százalékkal csökkent az egy milliliter spermára jutó spermiumszám - írják kutatók a Human Reproduction Update című szaklapban.

"Tekintve a spermium jelentőségét a férfiak termékenysége és egészsége szempontjából, a tanulmány figyelemfelkeltő kiáltás a kutatók és az egészségügyi hatóságok számára az egész világon" - mondta Hagai Levine kutató.

Ezzel ugyan még nem lesz egyértelmű, hogy a férfiak terméketlenebbé is váltak-e, de nagy a valószínűsége, hogy igen. Mindazonáltal ezt majd még egy másik kutatásban meg kell erősíteni.

A kutatók a nyugati életstílus szerint élőkre, és a világ többi részén élőkre bontották a vizsgált alanyok csoportját. A nyugati férfiak milliliterenkénti hímivarsejt száma a statisztikai átlag szerint 1973 és 2011 között évente 1,4 százalékkal, a spermamintánkénti spermiumszám 1,6 százalékkal csökkent.

Ez egy igen aggasztó adat, mely rávilágít arra, hogy a nyugati társadalomban, a civilizációnkban itt Európában nincs rendben valami.

Ha ez így halad, ki fog halni a nyugati civilizáció, és később akár a többi is követheti, végső soron az egész emberiség meddővé válhat. A pakliban azért is van benne ez, mert nem tudjuk, mi okozza a spermiumszám csökkenést.

Világszerte számos tudós állt rá a problémára, hogy kiderítsék, mi lehet az oka, hogy preventív intézkedéseket hozhassanak a kormányok, visszafordítva a bajt, mielőtt túl késő lesz.

A hímivarsejtek számának csökkenése hátterében több ok is állhat Schlatt szerint: okozhatja a csecsemők által viselt túl meleg pelenka, a nadrágzsebben hordott mobiltelefon vagy az aszpirin is, de egyesek evolúciós okot sejtenek, míg mások szerint a vegyszerekkel, tartósítókkal teletömött modern élelmiszerek a baj okozói.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség feltáró egészség megelőzés kataklizma


Megtekintések száma: 92465





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet