Meg akarta javítani a vécét, egy ősi sírkamrát talált mögötte!

2017. június 4., vasárnap
Megdöbbent, amikor lemerészkedve kiderült, mi van benne. A régészek szerint a világon is egyedülálló felfedezés lehet.

Egy olasz üzlettulajdonos nem mindennapi dologra bukkant, és nem mindennapi élménnyel gazdagodott, amikor elhatározta, hogy megjavítja a vécét.

Ugyanis a Puglia területén lévő Lecce városában élő férfi páratlan felfedezést tett.

Olyan felfedezést, ami a régészek szerint is egyedülálló, és nagyon ritka. Luciano Faggiano régebben vásárolt egy nagyon öreg épületet, amit azzal a tervvel vett meg, hogy majd később felújítja, és éttermet nyit benne.

A tervek szerint haladt minden. 8 év alatt egyre közelebb került a céljához, és egyre több mindent csinált meg saját kezűleg az épületen.

Éppen az egyik vécé eltört csövét akarták kicserélni, amikor valamire rábukkantak. Észrevették, hogy a cső egy mélyebb lyukba vezet le, mely valamiféle süllyesztett alagút, vagy akna lehetett.

Ekkor döntöttek úgy, hogy kíváncsiságból lejjebb ásnak, és megnézik, mi van odalenn.Kiderült, hogy egy rejtett sírkamra van a vécé alatt közvetlenül. Ebben pedig messapiusoktól származó maradványok, és kegytárgyak hevernek. Egyik döbbenetből a másikba estek, amikor kiderült az újabb ásatások során, hogy egy római kori gabonatárolót, és egy ferences kolostor romjait is megtalálták.

Igazi aranybánya a régészek szerint, így a talált dolgok híre hamar elterjedt a médiában. Az építkezési és felújítási munkálatokat pedig azonnal leállították a feltárások idejére.

Kiderült, hogy a terület eredetileg egy római település volt Krisztus előtt 300 körül. Miután pedig a Római birodalom elbukott, norvégok uralták a vidéket, ők népesítették be a terület egy részét.

A Faggiano által megvásárolt építmény annyira régi volt, hogy alatta a város történetének minden korszakából megtalálható egy-egy maradvány, ami páratlan egész Olaszországban, de még a világon is.

A tulajdonos és családja később múzeumot nyitott a terület egy részén hogy a látogatók is megtekinthessék a leleteket, amiket odalenn találtak, míg az ásatások teljesen be nem fejeződnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem régészet


Megtekintések száma: 236527

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet