Meg akarta javítani a vécét, egy ősi sírkamrát talált mögötte!

2017. június 4., vasárnap




Megdöbbent, amikor lemerészkedve kiderült, mi van benne. A régészek szerint a világon is egyedülálló felfedezés lehet.

Egy olasz üzlettulajdonos nem mindennapi dologra bukkant, és nem mindennapi élménnyel gazdagodott, amikor elhatározta, hogy megjavítja a vécét.

Ugyanis a Puglia területén lévő Lecce városában élő férfi páratlan felfedezést tett.

Olyan felfedezést, ami a régészek szerint is egyedülálló, és nagyon ritka. Luciano Faggiano régebben vásárolt egy nagyon öreg épületet, amit azzal a tervvel vett meg, hogy majd később felújítja, és éttermet nyit benne.

A tervek szerint haladt minden. 8 év alatt egyre közelebb került a céljához, és egyre több mindent csinált meg saját kezűleg az épületen.

Éppen az egyik vécé eltört csövét akarták kicserélni, amikor valamire rábukkantak. Észrevették, hogy a cső egy mélyebb lyukba vezet le, mely valamiféle süllyesztett alagút, vagy akna lehetett.

Ekkor döntöttek úgy, hogy kíváncsiságból lejjebb ásnak, és megnézik, mi van odalenn.

Kiderült, hogy egy rejtett sírkamra van a vécé alatt közvetlenül. Ebben pedig messapiusoktól származó maradványok, és kegytárgyak hevernek. Egyik döbbenetből a másikba estek, amikor kiderült az újabb ásatások során, hogy egy római kori gabonatárolót, és egy ferences kolostor romjait is megtalálták.

Igazi aranybánya a régészek szerint, így a talált dolgok híre hamar elterjedt a médiában. Az építkezési és felújítási munkálatokat pedig azonnal leállították a feltárások idejére.

Kiderült, hogy a terület eredetileg egy római település volt Krisztus előtt 300 körül. Miután pedig a Római birodalom elbukott, norvégok uralták a vidéket, ők népesítették be a terület egy részét.

A Faggiano által megvásárolt építmény annyira régi volt, hogy alatta a város történetének minden korszakából megtalálható egy-egy maradvány, ami páratlan egész Olaszországban, de még a világon is.

A tulajdonos és családja később múzeumot nyitott a terület egy részén hogy a látogatók is megtekinthessék a leleteket, amiket odalenn találtak, míg az ásatások teljesen be nem fejeződnek.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem régészet


Megtekintések száma: 244127





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet