​Még idén érdemes babakötvényszámlát nyitni: nehogy lemaradjatok!

2021. december 5., vasárnap




Már több mint 262 ezer gyermeknek van babakötvénye. Ez az egyik legjobb magyar befektetés, és ha a számlára a befizetés december 31-ig beérkezik, akkor még erre az évre is jár az állami támogatás - tájékoztatott Tállai András.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, a kamata rendkívül kedvező: az előző évi infláció plusz három százalék.

AZ ÁLLAM EHHEZ NYÚJT MÉG TOVÁBBI MAXIMUM 6 EZER FORINT KÜLÖN TÁMOGATÁST MINDEN ÉVBEN.

Amennyiben az Országgyűlés megszavazza, akkor 2022-től duplájára - 12 ezer forintra - emelkedik a babakötvények utáni állami támogatás - emelte ki Tállai András.

A babakötvény módot ad a szülőknek, nagyszülőknek és más rokonoknak arra, hogy hozzájáruljanak gyermekeik, unokáik, fiatalabb családtagjaik későbbi anyagi lehetőségeihez, mégpedig hosszú távú, biztonságos formában - emlékeztetett az államtitkár. Kiindulópontként

AZ ÁLLAM MINDEN ÚJSZÜLÖTTNEK AUTOMATIKUSAN AD 42 500 FORINT ÚGYNEVEZETT ÉLETKEZDÉSI TÁMOGATÁST

- részletezte Tállai András.

pénzt a Magyar Államkincstár írja jóvá a gyermek születésének napján, babakötvény azonban csak akkor válhat az életkezdési támogatásként kapott összegből, ha valamelyik hozzátartozó úgynevezett Start-értékpapírszámlát nyit a gyermeknek - tette hozzá.

Otthonról, kényelmesen

A számlanyitást rendkívüli módon megkönnyítette a Magyar Államkincstár, az otthonról, kényelmesen néhány perc alatt elvégezhető - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy

NEM IS KELL HOZZÁ SEMMI MÁS, CSAK ÜGYFÉLKAPU,

amellyel jelenleg több mint 5 millió magánszemély rendelkezik. Vagyis a szülők jelentős többsége számára könnyen elérhető az új szolgáltatás, és így még tovább nőhet a babakötvényesek aránya.

A CSALÁDTAGOK ÉS AZ ÁLLAM BEFIZETÉSEI RÉVÉN 143 MILLIÁRD FORINT KAMATOZIK MÁR A GYERMEKEKNEK BABAKÖTVÉNYBEN

- mondta Tállai András. Megjegyezte azt is, hogy például egy szülő vagy egy nagyszülő havi ötezer forintos befizetéséből az idén született gyermek a 18. születésnapját követően 2,2 millió forintot kaphat. 

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3398





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet