Meg kell védeni Orbánt a koronavírustól: töb kormánytag is elkaphatta a fertőzést!

2020. augusztus 28., péntek




Lebetegedése esetén Semjén Zsolt venné át a "döntéseket".

Otthoni karanténba került Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője - tájékoztatta a KTK csütörtökön az MTI-t.

A politikusok egy hétvégi rendezvényen találkoztak Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus-fertőzést mutattak ki - tartalmazza a közlemény.

Hétvégén egy kerti partiban volt Hollik István, Gulyás Gergely és Orbán Balázs is, így karanténba vonult több kormánytag is. Az első tesztek egyiküknél sem mutattak ki fertőzést, így Varga Judit igazságügyi miniszternél sem, aki hétfőn került kapcsolatba pozitív tesztet mutató emberrel.

A hvg.hu Orbán Viktor sajtósát kérdezte meg arról, hogy a miniszterelnök is részt vett-e a kormánytagokkal tarkított összejövetelen, Havasi Bertalan pedig azt válaszolta, hogy „a miniszterelnök nem érintett az ügyben”.

Hollik István saját Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy megfertőződött a koronavírussal. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta, hétfőn és kedden rosszul érezte magát, ezért elvégeztette a koronavírus-tesztet, amelynek eredménye pozitív lett. Emiatt minden programját lemondta, és azonnal karanténba vonult.

Azt is közölte, hogy mivel múlt szombaton részt vett egy magánrendezvényen, és miután kiderült, hogy fertőzött, a szabályok szerint minden kontaktját leadta a hatóságok felé, ez pedig érinti több kormánypárti politikustársát is.

"Nyáron nem jártam külföldön és minden szabályt betartottam. Ebből is látszik, hogy a vírus itt van és fokozott figyelmet kíván mindenkitől. Vigyázzunk egymásra! Én a karantén szabályait betartva természetesen dolgozom tovább!"

- üzente a politikus.

A történtek után viszont még inkább előtérbe kerül Orbán védelme, amit a Terrorelhárítási Központ (TEK) lát el. Mint azt a TEK-től megtudtuk, ők biztosítják a kormányfő egészségügyi ellátását is a hivatalos programokon, arra azonban nem válaszoltak, hogy a védelmét ellátó személyek tesztelése milyen gyakori.

Bár Orbán a nyilvános rendezvényeken maszkban, olykor kesztyűben jelenik meg, azt senki sem árulta el, milyen járványügyi intézkedésekkel próbálják óvni az egészségét ilyenkor.

Kiszelly Zoltán politológus szerint a miniszterelnökkel való egyeztetésnek alapkelléke a maszk, a kézfertőtlenítő.

– Ha mégis ideiglenesen súlyosabban megbetegedne a kormányfő, a politikai döntéseket a helyettese, Semjén Zsolt hozná meg, a szakmai ügyeket pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor intézné – mondta lapunknak a szakértő.

Kiderült, hogy a hét végi rendezvényen ott volt a Miniszterelnöki Kabinetiroda több tagja is. Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs szintén otthoni karanténba került.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 20157





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet