Még mindig nincs magyarázat a titokzatos nagytömegű halpusztulásra

2017. január 4., szerda




Kanada partjainál közel 20.000 hal tetemét vetette partra a víz. Az okát még mindig nem tudják.

Nemrégiben Kanada partjainál borzalmas látvány fogadta az arra járó partmentén sétáló embereket, és a környéken tevékenykedő halászokat.

Ugyanis a területet szinte belepte a rengeteg haltetem, mely legalább 20.000 hal rothadó tetemét számlálta, melyek fel voltak puffadva.

Senki sem tudta akkor, hogy mi okozta ezt a nagy halpusztulást, sem azt, hogy a halak pontosan mennyi ideje lehetnek halottak.

A titokzatos jelenség Kanada délnyugati partjainál, egész pontosan a Nova Scotia nevű területen következett be. Tömérdek mennyiségű haltetemet sodort partra a víz a St. Mary öbölben.

Természetesen a jelenség a hatóságok figyelmét is azonnal felkeltette, ezért mintát vettek a halakból, hogy megtudják, pontosan mi okozta a pusztulásukat.

Azonban nem találtak ezekben a példányokban méreganyagot, és az elpusztult állatok halálának az okára sem jöttek rá. Mintha ezek a halak csak úgy, teljesen véletlenül pusztultak volna el, vagy kiszállt volna belőlük az élet.

Még egy figyelmeztetést is kiadtak a hatóságok azért, hogy az emberek nehogy hazavigyék, és megegyék ezeket a halakat, mivel nem sikerült megfejteni a haláluk okát, ezért bármilyen teória szóba jöhetett.

Egyesekben fel is merült, hogy valami ismeretlen vírus pusztíthatta el a halakat, azonban ebben az esetben találniuk kellett volna valamit a tetemekben.

A ragadozók is kizárva, hiszen egyik hal sem volt sérült, bár amennyire ezt a bomlásnak indult élőlények testén meg bírták állapítani.

Titokzatos folyamatok is lejátszódhatnak a tengerek, óceánok mélyén, amik hasonló jelenségeket okozhatnak.

Ott van például az óceánok oxigéntartalmának változása. Ez azt jelenti, hogy időnként például a vizek mélyé kialakulhat súlyos oxigénhiány.

Ilyenkor hatalmas "buborékok" jelennek meg a víz alatt, ahol alig van oxigén, ez pedig úgy tudja megölni a halakat, hogy ne lesz rajtuk semmilyen külsérelmi nyom.

rejtély rejtélyek természet


Megtekintések száma: 75331





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet