Még mindig rejtély, honnan ered a légkör egyik legveszélyesebb vegyülete!

2017. december 10., vasárnap
A Földi légkört az elmúlt évtizedekben folyamatosan rombolta, nagymértékben köszönhető neki az ózonlyukak kialakulása, és növeli a Föld ózonrétegének megszűnésének esélyét. 

Ráadásul van egy érdekesen gyanús aspektusa a dolognak: hivatalosan nullára csökkent a jelenléte, mégis kimutatják a műholdak műszerei. Eltitkolt hazugság?

A globális felmelegedés jelenleg nagyon leköti az emberek és a sajtó figyelmét. Mindenki az olvadó sarki jégről beszél, és az üvegházhatást okozó gázokról, különösképpen a szén-dioxidról.

Az ózonlyuk problémáról ma már egyre kevesebbet hallani. Ez azért is lehet, mert az elmúlt 2-3 év adatai alapján arra következtetnek a tudósok, hogy kezd begyógyulni.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ez egy folyamat kezdete, mely könnyen a visszájára sülhet el. Főleg azért, mert a tudósok mind a mai napig nem jöttek rá, honnan van az egyik legveszélyesebb, légkörünket bontó vegyület, amiből ráadásul egyre több található meg az atmoszférában.

A szén-tetraklorid annyira veszélye,s hogy a NASA nemrégiben elvégzett légköri elemeket vizsgáló és rangsoroló mérései alapján ez az egyik legveszélyesebb elem, mely egyre nagyobb mennyiségben van jelen a légkörben.

Ez azért ennyire aggasztó, mert még senki sem jött rá, pontosan honnan eredhet, mi lehet ennek az anyagnak a forrása. Ugyanis a tény, hogy növekszik a mennyisége a légkörben, arra utal, hogy globális jelenség okozhatja. A kérdés, hogy mi?

Ami még jobban összekuszálja a dolgokat, az az, hogy hivatalos adatokra hivatkozva korábban már az illetékesek azt állították, hogy a nullára csökkent a vegyület értéke a légkörben 2007-től 2012-ig.

Azonban a műholdak mérései ezt egyáltalán nem támasztják alá. Miért akarták eltitkolni, hogy továbbra is jelen van az atmoszférában, méghozzá egyre magasabb arányban?

A kibocsátás még mindig évi 39 ezer tonna, ami korábbi korszakénak körülbelül egyharmada, és mindezt ÉVENTE termeli ki valamilyen folyamat.

Olyan ipari forrásokra gyanakodnak a legtöbben, melyeket a kormányok a lehető legnagyobb titokban tartanak. 

Gyakorlatilag arról lehet szó, hogy vannak szén-tetraklorid források még a bolygón, melyeket hivatalosan egyetlen ország sem ismer el, feltehetően azért, mert haszna származik belőle.

Az atmoszférában időnként mérő repülőgépek is azt támasztják alá, hogy a légkör egyre szennyezettebb ettől a vegyülettől, ami azért aggasztó, mert nagyobb mennyiségben képes megbontani a légkört, és ózonlyukakat létrehozni szinte bármely térség felett.

Az ózonlyukak pedig áteresztik a Napunk gyilkos ultraibolya sugarait, ami nem csak rákos megbetegedéseket, és nagy sugárdózist okozhat, hanem az adott területeket is teljesen elsivatagosíthatja.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés kataklizma ketasztrófa


Megtekintések száma: 199292

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet