Meg vagy fázva? Ezek a legjobb immunerősítők, melyekkel kilábalhatsz belőle!

2017. január 26., csütörtök




A természet patikája mindig győzedelmeskedik a betegségek felett, érdemes kipróbálnod.

Mivel a hideg már hetek óta beköszöntött, és a napokban hihetetlenül alacsony hőmérsékletekig süllyedt a hőmérő higanyszála, sokan betegeskednek.

Ilyenkor a szervezet különösképpen ki van téve a hideg levegő, a nyirkos környezet viszontagságainak, káros hatásainak, és sokkal hamarabb összeszed az ember egy náthát, mint gondolná.

Ilyenkor nem árt, ha van erő utánpótlása a szervezetnek, egy olyan természetes "csodaszer", mely megvéd minket a megfázástól, vagy, ha már benne vagyunk, még segít is belőle kimászni.

Fokhagyma

A fokhagymáról például köztudott, hogy erős illata mellett rendkívül jó baktériumölő is, így egyfajta fertőtlenítőszerként is alkalmazható. Nem csak a bél és gyomorrák kialakulását segíti rendszeres fogyasztása, de még a betegségek ellen is megvéd.

Ha pedig meg vagyunk fázva, vagy együnk naponta 2 gerezd fokhagymát, vagy néhány gerezdet áztassunk mézbe, tegyük el egy napra, majd kanalazzuk be. Ettől biztosan elmúlik a megfázás, legyen az bármennyire erős.

Fekete tea

A tea az egyik legnépszerűbb folyadék beviteli forrás télen az emberek között. Azonban sokan kis tápanyag tartalmú gyümölcsteát isznak. Ez is egészséges, de kutatások kimutatták, hogy akik rendszeresen megisznak napi 4-5 csésze fekete teát, azok sokkal kevésbé betegek a téli időszakban.

Ez azért van, mert a teában található L-theanine nevű aminosav jó hatással van a szervezetre. Ez az aminosav a zöld teában is megtalálható, így ezekkel könnyedén felveheted a küzdelmet a megfázás ellen.

Gomba

Bár télen nem sokan esznek kimondottan gombát, mégis rengeteg kedvező hatása van a szervezetünkre nézve. Egyrészt remek tápanyagforrás, másrészt növeli a fehérvérsejtek számát.

Mindemellett pozitívan hat az aktivitásukra is, így a fertőzésekkel szemben ellenállóbbá válhatunk. A legjobb hatása a shiitake, a maitake és a reishi gombának van.

Méz

A méz mindig is a megfázás elleni nép gyógymód egyik fontos alapanyaga volt. Sokan tartották, és tartják ma is úgy, hogy egy jó erős fekete tea, jó sok mézzel és citrommal a legmakacsabb megfázással is képes felvenni a harcot.

A mézben olyan tápanyagok, és enzimek vannak, melyek a szervezetet felturbózzák, és egy csapásra leterítheted vele a betegséged, mielőtt ő terítene le téged.

Gyümölcsök, citrusfélék

Télen nem mindenki szeret, vagy szokott gyümölcsöt fogyasztani, ráadásul nem is túl olcsó ilyenkor ezeket beszerezni, mégis érdemes pénzt áldozni rájuk.

Ugyanis tele vannak vitaminnak, és nagyon jó folyadékpótlók. Ha meg vagyunk fázva, együnk narancsot facsarjunk egy kicsi citromot, és igyuk meg a levét, mivel ezeknek a C-vitamin tartalma is igen magas.

Láthatod, hogy a megfázásra számtalan természetes gyógymód van, így ha enyhe megfázással küzdesz, érdemes először ezeket az alternatívákat kipróbálnod, mielőtt antibiotikumokkal, erős gyógyszerekkel tömöd meg magad.

egészség betegség betegségek egészség megelőzés természetes gyógymódok


Megtekintések száma: 105720





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet