Megcsinálták a hátizsákban tartható vízerőművet!

2017. február 2., csütörtök
Mindössze csak egy gyors sodrású vízfelület, patak, vagy folyó kell hozzá.

Különleges szerkezet

Elképesztő ötlettel álltak elő, mely azokat célozza meg, akik bár elvonultak a társadalomtól, hogy enyhítsék technológiai és modern életvitelbeli függőségüket, de nem akarnak ősemberként visszavonulót fújni az elhagyatott vidékekre.

Ezzel a szerkezettel ugyanis áramot lehet majd termelni, és egy hátizsákban is elfér. Vagyis úgy tudunk viszonylag teljes életet élni kisebb lemondásokkal, hogy nem kell gyertyával világítanunk, vagy bogarakat ennünk.

Nem is véletlen, hogy nagy piaca van mostanában a mindenféle zsebre vágható, hátizsákra aggatható energiatermelő izéknek. Gondoljunk csak a biciklire szerelhető energia termelőkre, vagy a különféle, a természetbe is kihelyezhető napelem paneleknek.

Egy hátizsákban elfér

A mai modern technológiáknak köszönhetően ma már el tudunk anélkül élni boldogan a vadonban is, hogy túlságosan megerőltetnénk magunkat, és elmennénk vadászni, gyűjtögetni.

Az Idéenergie kis vízturbinájához csak az állandó vízáramlatot biztosító patak kell, és ha megfelelő a sodrás, akkor 24 órán keresztül termeli az áramot, naponta maximum 12 kWh-t.

A reklámszöveg csábító, állítólag a halaknak sem árt, 500 Watt teljesítményigényt tud kiszolgálni folyamatosan, és három ember elég a telepítéshez.

A tiszta energia ma még igen drága, és nem mindenki engedheti meg magának. Bár a napenergia egyre olcsóbb, és már megelőzte a szélenergiát költséghatékonyságban, ez az eszköz még igen borsos áron, 3,6 millió Forintban kerül.

Egy belső égésű motorral felszerelt generátor kapott helyet benne, amivel egész sokáig ügyködhetünk az erdőben.

A jövőben az ilyen, és ehhez hasonló technológiák ára a töredékét fogja kitenni, ahogy egyre inkább elterjedt lesz, erre azonban még hosszú éveket kell majd várnunk.

Szép új világot hozhat

Sokak szerint az ilyen, és az ehhez hasonló technológiáknak nem csak a természetjárók között kellene elterjednie, hanem az egész világon, ugyanis ha mindenki átállna az ilyen zöld energiát elősegítő kütyükre, akkor egy sokkal szebb, sokkal tisztább világban élnénk.

Erre azonban az olajipari cégek biztosan felhördülnének, és nem engednék a változást, legalábbis valószínűleg mindenképpen eltolnák az elkerülhetetlent, amennyire csak tudnák.

Előbb vagy utóbb azonban eljön a vég számukra, és ha az emberiség nem pusztítja ki magát előtte, de beköszönt majd egy sokkal szebb korszak, ahol az emberi technológia a természettel való harmóniára épül.

technológia technika fenntartható fejlődés zöldenergia


Megtekintések száma: 102664

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet